TEV kız yurdunu Trabzon'da açtı

 Türk Eğitim Vakfı, ikinci kız yurdunu Trabzon’da açtı.Trabzon’un Bostancı Mahallesi’nde 11 ay önce inşaatına başlanılan 250 kişilik kız yurdu toplam 8.5 milyon TL’ye mal olurken, yurdun açılışı bugün yapıldı.TEV Trabzon Kız Öğrenci Yurdu’nun açılış tören

TEV kız yurdunu Trabzon'da açtı

 

Türk Eğitim Vakfı, ikinci kız yurdunu Trabzon’da açtı.

Trabzon’un Bostancı Mahallesi’nde 11 ay önce inşaatına başlanılan 250 kişilik kız yurdu toplam 8.5 milyon TL’ye mal olurken, yurdun açılışı bugün yapıldı.

TEV Trabzon Kız Öğrenci Yurdu’nun açılış törenine, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç’un yanı sıra, Trabzon Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, TEV yönetim kurulu üyeleri, yöneticileri, TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek, Karadeniz’in ünlü sanatçısı Volkan Konak, eğitime gönül veren bağışçılar ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, TEV’in bu adımlarının birçok hayırseveri harekete geçirdiğini belirterek, “Vakfımız, başaralı ve maddi desteğe ihtiyacı olan gençlere burs vermenin yanı sıra, yurdun çeşitli illerinden, yükseköğrenim için büyük kentlere gelen kız öğrencilerin barınma sorununu dikkate alarak bu konuda da çalışmaya karar vermiştir. Yıllardır maddi olarak yaptığımız destekleri şimdi aynı olarak da barınma konusunda yapmaya başlamış bulunuyoruz. Birçok aile kızının yüksek öğrenim görmesi için, çocuğunun eğitim gördüğü şehre göç etmek zorunda kalmaktadır. Kız Öğrenci Yurtları Projesini hayata geçirerek, aileler için bir güven ortamı sağlamayı hedeflemekteyiz” dedi.

Trabzon’da böyle bir yurt açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Koç, “Bugün, Trabzon’da 250 kişilik Trabzon Kız Öğrenci Yurdu'nu hizmete açmaktan gurur duyuyoruz. Vakfımız bugüne kadar, Trabzon’da üniversite ve meslek liselerinde öğrenim göre 5.500 öğrenciye burs vermiştir. Ayrıca, Trabzonlu olup, yurdun çeşitli yerlerinde öğrenim göre 4.300 öğrenci de TEV burslarından yararlanmıştır. Türk Eğitim Vakfı Trabzon Kız Öğrenci Yurdu, 250 yatak kapasitesine sahip inşaatı haziran 2012 tarihinde tamamlanmış, 4 kişilik kendine özel banyo ve lavabosu bulunan 62 adet oda ile 2 engelli odası olan bir yurttur” şeklinde konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Eğitimin yapılan yatırım ülkeye yapılan bir yatırımdır. Ülkenin insanlığa hizmet edecek kadrolarına yatırım olduğunu biliyoruz. İzmir’den sonra Trabzon’umuzda kız öğrencilerimizin toplumumuza kazandırılması ve eğitilmesi için yapılan bu yurdun açılış törenine katıldığım için çok mutluyum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılışa katılanlara plaket verilirken, kurdela kesilmesinin ardından kız yurdu hizmete açıldı.      

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel