Terminalden ilginç manzaralar

Çuvallara konulan bu gıdaların özellikle İstanbul’un çeşitli semtlerinde yaşayan Göreleliler’in götürdükleri belirtildi.Bagaj yoğunluğu nedeniyle Görele ilçe terminali önünde ilginç manzaralar oluşuyor. Fındık, Fasulye, Turşu ve mısır gibi gıdaların içind

Terminalden ilginç manzaralar

Çuvallara konulan bu gıdaların özellikle İstanbul’un çeşitli semtlerinde yaşayan Göreleliler’in götürdükleri belirtildi.

Bagaj yoğunluğu nedeniyle Görele ilçe terminali önünde ilginç manzaralar oluşuyor. Fındık, Fasulye, Turşu ve mısır gibi gıdaların içinde bulunduğu çuvallar bagajlara konularak büyük şehirlere taşınıyor.
 

Otobüslerin zaman zaman kapasitelerinden fazla bagajla hareket ettiğini söyleyen Görele Fındıkkale Turizm işletme sahibi Özgür Dede, buna rağmen taleplere cevap vermeye çalıştıklarını söyledi.

Her gün tonlarca gıdanın başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlere gönderildiğini söyleyen Özgür Dede, "Bütün firmalarda olduğu gibi bizde de aşırı derecede bir bagaj yoğunluğu var. Bunun nedeni ise yaklaşan kış aylarında kuru gıdaların büyük şehirlere gönderilmesidir. Görele’de iş olanakları kısıtlı olduğundan burada yaşayan gençler belli aralıklarla başta İstanbul olmak üzere iş imkanı olan büyük şehirlere göç ettiler. Büyük şehirlerde gıda fiyatları pahalı olduğu için burada yaşayan akrabaları gurbetteki akrabalarına her yıl sonbahar ayı başlarında kuru gıdalar gönderip geçimlerine katkı sağlamaya çalışıyorlar. Bu nedenle biz de bu dönemde kapasitenin üstünde bir bagaj yoğunluğu yaşıyoruz. Buna rağmen bütün bagajları gönderilen illere götürmek için büyük çaba harcıyoruz. Ama kesinlikle kapasitemizin üstünde malzeme almıyoruz" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler