Temel-Fadime tercih edilmiyor!

Trabzon Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde 2011 kayıtlarında Temel, Dursun ve Fadime isimleri yer almazken, en fazla tercih edilen isimlerin başında erkeklerde Kayra, Berk, Ayberk, Yağız, kızlarda ise Ebrar, Nisanur, Yağmur ve Beste isimleri yer alıyor.Trabz

Temel-Fadime tercih edilmiyor!

Trabzon Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde 2011 kayıtlarında Temel, Dursun ve Fadime isimleri yer almazken, en fazla tercih edilen isimlerin başında erkeklerde Kayra, Berk, Ayberk, Yağız, kızlarda ise Ebrar, Nisanur, Yağmur ve Beste isimleri yer alıyor.

Trabzon’da 2010 yılında 4 binin üzerinde yeni doğan çocuk nüfusuna kaydedilirken 2011 yılında bu sayı 5 binin üzerine çıktığı öğrenildi.

Öte yandan nüfus cüzdanı kayıplarında ise ceza sisteminin uygulamaya geçmesinin ardından vatandaşın geçen yıla nazaran bilinçlendiği gözlendi.

2010 yılında Trabzon kent merkezinde kayıp Nüfus Cüzdanı müracaatı sayısı yaklaşık 4 bini bulurken, bu rakam 2011 yılında ise 3 bin 500 dolaylarında gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler