Telefonla dolandırıcılığa dikkat!

Ordu İl Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç, vatandaşları telefonla dolandırıcılık konusunda uyardı.  Dalkılıç,  yaptığı açıklamada, son dönemde vatandaşların telefonla dolandırıldığını belirterek, bu konuda ciddi mağduriyet yaşayan ailelerin olduğunu ifade et

Telefonla dolandırıcılığa dikkat!
Ordu İl Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç, vatandaşları telefonla dolandırıcılık konusunda uyardı. 
 
Dalkılıç,  yaptığı açıklamada, son dönemde vatandaşların telefonla dolandırıldığını belirterek, bu konuda ciddi mağduriyet yaşayan ailelerin olduğunu ifade etti. 
 
Vatandaşların, telefondan kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtan kişilere hiç bir şekilde itibar etmemesini isteyen Dalkılıç, böyle durumla karşılaşanların hemen 155'e ihbarda bulunmasını istedi. 
 
"Polis ya da savcı hiç bir zaman telefonla arayarak kimseden para talep etmez" diyen Dalkılıç, "Para her zaman olduğu gibi ya banka veznelerine ya da vergi dairelerine yatırılır. Ondan sonra bunun karşılığında ise makbuz alınılır. Bunun dışında bir tahsilat yöntemi yoktur. Bazı vatandaşların dolandırıcılara kanıp sokaktaki bir aracın altına dahi para bıraktığını gördük. Ya da bir okulun duvar dibine çantayla para bıraktıklarına şahit olduk. Maalesef bunları gördük. Artık vatandaşlarımızdan daha dikkatli olmalarını telefonla dolandırıcılık yapanların tuzağına düşmemelerini istiyoruz" diye konuştu. 
 
Dolandırıcıların yöntemlerinin hep aynı olduğuna da işaret eden Dalkılıç, son dönemde polisin ve vatandaşların dikkati sayesinde bir çok kişiyi dolandırıcıların elinden kurtarmayı başardıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel