Tek kadın Başkan mazbatasını aldı

Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesinde belediye başkanı seçilen ve kentteki tek kadın belediye başkanı olan AK Parti adayı Aynur Zorlu Kaya, mazbatasını aldı.Eşi Nuri Kaya, AK Parti'den yeniden Kürtün Belediye Başkanı seçilen Ahmet Kanat, belediye mecl

Tek kadın Başkan mazbatasını aldı

Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesinde belediye başkanı seçilen ve kentteki tek kadın belediye başkanı olan AK Parti adayı Aynur Zorlu Kaya, mazbatasını aldı.

Eşi Nuri Kaya, AK Parti'den yeniden Kürtün Belediye Başkanı seçilen Ahmet Kanat, belediye meclis üyeleri ve partililerle Kürtün İlçe Seçim Kuruluna gelen Aynur Zorlu Kaya, Seçim Kurulu Müdürü Nejdet Yetimoğlu'ndan mazbatasını aldı.

Kaya, yaptığı araştırmaya göre kendisinin, Gümüşhane'deki ilk kadın belediye başkanı olduğunu belirterek, "Bu anlamda çok mutluyum, onurluyum, gururluyum. Çünkü Gümüşhane'yi temsil eden ilk kadın belediye başkanıyım" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın "biz hizmet için varız" sözlerinden hareketle belediye başkanlığına aday olduğunu ifade eden Kaya, "Ben de memleketime hizmet için varım. Onun için aday oldum ve vatandaşlarımızın teveccühü ile kazandım. Seçim sürecimiz çok güzel, birlik ve beraberlik içinde geçti. Bütün evleri dolaştık. Vatandaşlarımızla tek tek sohbet ettik. Kendimizi ve projelerimizi anlattık. Başbakanımızın neler yaptığını anlattık. Onun yolunda, birlik ve beraberlik içinde yürümemiz gerektiğini anlattık" diye konuştu.

Kaya, kadın belediye başkanı olarak özellikle kadınlara yönelik projelerini hayata geçireceğini sözlerine ekledi.

Kaya, 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde, bin 519 seçmenden bin 353'ünün oy kullandığı 7 sandıkta, 527 oy alarak Özkürtün Belediye Başkanı seçilmişti. Aynı seçimde MHP adayı Yakup Turgut 487, Saadet Partisi adayı İdris Çakmak 284 oy alırken 55 oy geçersiz sayılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel