TEDAŞ özelleşti vatandaş mağdur oldu

Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği TEDAŞ’ın özelleşmesinden sonra vatandaşın mağdur edildiğini belirtti. Önce ki hafta yaptığı açıklama ile icra dosyalarına ve esnafın mağduriyetine dikkat çeken Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Der

TEDAŞ özelleşti vatandaş mağdur oldu

Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği TEDAŞ’ın özelleşmesinden sonra vatandaşın mağdur edildiğini belirtti. Önce ki hafta yaptığı açıklama ile icra dosyalarına ve esnafın mağduriyetine dikkat çeken Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Şafak buy kez yaptığı açıklama ile özelleştirilerek AKSA’ya verilen TEDAŞ’ın halkı mağdur ettiğini vurguladı. 

Savaş Şafak yaptığı açıklamada devlete kambur olan kurumların özelleştirilerek vatandaşa kambur hale getirildiğini iddia etti. Şafak: “Biz  TSGİAD olarak özelleştirmeye karşı değiliz fakat özelleştirilen kurumların hizmet verememesine ve vatandaşı mağdur etmesine karşıyız. Bu kurumları kim nasıl denetliyor bilmiyoruz ama yapılan denetlemelerin yetersiz olduğunu da biliyoruz.
 
TEDAŞ özelleştikten sonra en iyi yaptığı şey 7 gün içinde ödenmeyen faturaları tespit edip elektrikleri kesmek oldu. Geciken elektrik faturalarında abonelere uyarı yapılmaksızın elektrikleri kesilmekte ve kesme-bağlama ücreti olan 21 TL’lik ücret vatandaşın cebinden alınmaya çalışılmakta” dedi. 
 
Özelleştirmeler Denetlenmeli
 
Açıklamalarının devamında AKSA elektriğin hizmet vermekte geciktiğini hatta vermediğini kaydeden ŞAFAK: “ Halen daha şantiye elektriği kullanan binalar var. Trafo için müracaat eden kişi veya kuruluşlar bekletilmekte. Trafo kurmak için ödenek yok diyen TEDAŞ yani AKSA, giderin az gelirin fazla olduğu bu dönemde nasıl olurda ödenek yok diyebiliyor? Burada gider yok derken ki kastımız kamuya aitken 4-5 işçinin yaptığını özelleştirildikten sonra 1-2 kişinin yamasıdır.
 
Personel sayısını azaltarak devletin kamburunu ortadan kaldıran özelleştirmeler bu kamburu vatandaşa yüklemektedir ve bizler buna karşıyız. Diğer yandan kuruma iş yapan müteahhitler personel azlığından, yapılan hak edişlerin gecikmesinden zamanında yapılan işlerin denetlenememesinden yakınıyor. TSGİAD olarak bu sorunlara bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz. Ayrıca burada sadece sorunumuz özelleştirilen TEDAŞ değildir.
 
Özelleşen kurumların ticari mantık güttükleri için vatandaşın çepinden parasını nasıl alırız ve nasıl daha çok kazanırız hesabını yaparken vatandaşı mağdur duruma düşürmeleridir. Ödenen faturalarda vatandaşın hala ismini bilmediği bir çok vergiler vardır. Bunlar gün geçtikçe vatandaşın parasının cebinden alınmasına yol açmaktadır. Artık bu duruma dur demenin zamanı geldi de geçiyor. Devletin kendi sırtından indirdiği kamburu vatandaşın sırtından alma zamanı gelmiştir” diyerek vatandaşın özelleştirilen kurumlarca mağdur edildiğini söyledi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel