T.C.'yi kaldıranlar hesap verecek

Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında hain saldırıda şehit düşen Trabzonlu şehit onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun ailesi “TC.’yi silmeye çalışanlar hesabını ödeyecektir” diyerek gözyaşı döktü. İmralı canisinin muhatap alınarak çözüm sürecine dahil edilmes

T.C.'yi kaldıranlar hesap verecek

Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında hain saldırıda şehit düşen Trabzonlu şehit onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun ailesi “TC.’yi silmeye çalışanlar hesabını ödeyecektir” diyerek gözyaşı döktü.

 
İmralı canisinin muhatap alınarak çözüm sürecine dahil edilmesiyle birlikte artan tepkiler T.C ibaresinin başta Sağlık Bakanlığı ve Ziraat Bankası’ndan silinmesiyle birlikte tavan yaptı. Henüz Trabzon’da Ziraat Bankası tabelalarından T.C ibaresi silinmese de ülkenin dört bir yanından yaklaşık 7 ay önce başlatılan bir uygulama ile yeni açılan Ziraat Bankası şubeleri ve yenilenen tabelalarda T.C ibaresi yer almıyor. Sıranın ne zaman Trabzon’a ve Karadeniz’e geleceği merakla bekleniyor. Bununla birlikte hükümet tarafından İmralı ile başlatılan çözüm sürecine yönelik çalışmaları halka anlatmak ve halkı ikna etmek için ortaya atılan "Akil Adamlar" projesi de tepkilerin doruğa ulaşmasına neden oldu. Ülkenin birlik ve beraberliği ile dirliğinin sağlanması uğruna toprağa düşerek şehit unvanını alan fidanların gözü yaşlı ailelerinin tepkisi ise vatandaşlardan Katbekat fazla. Trabzonlu şehit Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun ailesi de bunlardan biri. 
 
T.C’Yİ SİLENLER HESABINI VERECEK
Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri olduğunu ifade eden şehit babası Ali Sait Erosmanoğlu, "Şehit kanlarıyla alınan bu topraklar para karşılığında Türk yurdu yapılmadı. Bizim Kürt, Türk, Çerkez, Abhaza diye bir ayrımımız söz konusu değildir. Herkes eşit hak ve hukuk çerçevesinde bu ülkenin vatandaşıdır. Ancak bu devlete kurşun sıkanların ödüllendirilircesine bir muameleye muhatap olması kabul edilebilir bir durum değildir. Seçilen akil adamların ise ne olduğu belli. Eski topçu, popçu, KCK hükümlüsü, bayrak düşmanı şahsiyetler bizlere neyi anlatacak? T.C’yi silmeye çalışanlar bunun hesabını er geç herkese verecektir" dedi.
 
HAİNLERLE ANLAŞMA BİZİ GÜLDÜRMEZ
Şehit annesi Nurten Erosmanoğlu ise, "Bizim topraklarımızda yaşayacaklar, bizimle aynı meclisi paylaşacaklar, sonra Kürt, Türk, Çerkez demeden insanlarımızı şehit edecekler ve gelip bizimle barış masasına oturacaklar. Bu yapılanlar karşısında devletimiz bu kadar güçsüz mü? Analar ağlamasın diye meydanlarda nutuk atanlar biz şehit anaları vatanımız için ağlıyoruz. Buradan da hükümetimize sesleniyorum, gerekirse her gün ağlamaya razıyım. Oğlum askere giderken bana verdiği telefonla avunuyorum. Telefonum her çaldığında oğlum gözlerimin önüne geliyor. Benim evladım diğer şehit yavruları gibi bu ülkenin birliği ve dirliği için şehit düştü. Oğullarımızın katilleriyle anlaşma yapıldığı sürece gözyaşlarımız dinmeyecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel