TBMM'de konu olan köy suya kavuştu

Ordu’nun Altınordu ilçesinde bulunan ve yaşadığı su problemi ile TBMM Genel Kurulu'nda 2014 yılı bütçe görüşmelerine konu olan Gökömer'le birlikte üç köy suya kavuştu.Yaz mevsiminde su ihtiyacı tankerlerle sağlanan Gökömer, Zafer ve Topluca köylerinde yaş

TBMM'de konu olan köy suya kavuştu

Ordu’nun Altınordu ilçesinde bulunan ve yaşadığı su problemi ile TBMM Genel Kurulu'nda 2014 yılı bütçe görüşmelerine konu olan Gökömer'le birlikte üç köy suya kavuştu.

Yaz mevsiminde su ihtiyacı tankerlerle sağlanan Gökömer, Zafer ve Topluca köylerinde yaşayan yüzlerce hanenin su hasreti sona erdi. Gökömer, Zafer ve Topluca Köylerini kapsayan 3 km’lik ana hatlar kısa sürede yenilenerek evlerin su ihtiyacı karşılanmış oldu. Su sevincini yaşayan üç köyün sevincine Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu Vali Yardımcısı Engin Avcı ve Ordu İl Genel Meclis Başkanı ve AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Engin Tekintaş, Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ile birlikte çok sayıda vatandaş ortak oldu.

Müftü Mustafa Kolukısaoğlu’nun yaptığı duanın ardından yeni hattan köye gelen sular içildi. Ordu Valisi Kenan Çiftçi, yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yaz mevsiminin kurak geçtiğine dikkat çekerek suyun israf edilmeden kullanılması konusunda köylülere uyarılarda bulundu.

Vali Çiftçi, “Bütün kardeşlerimizin suyu israf etmeden kullanmalarını istiyorum. Özellikle yaz aylarında fındık sezonunda su sıkıntısı çekiyoruz. O dönemde sıkıntı çekmeme adında suyumuzu idareli kullanımı arzusundayız” dedi.

Su sıkıntısı sona eren vatandaşlar, yaz mevsiminde çok sıkıntılar yaşadıklarını, kış mevsimi de kurak geçtiğini ifade ederlerken, köye suyun gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler