TBMM kürsüsünde Araklılı...

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, TBMM Genel Kurulu’nda Irak ve Suriye tezkerelerinin görüşülmesine başlanmadan önce bir konuşma yaptı. Hamzaçebi, Trabzon Araklılı bir gencin IŞİD’e katılmasıyla ilgili örnek vererek, IŞİD’e asker desteğinin Tür

TBMM kürsüsünde Araklılı...
CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, TBMM Genel Kurulu’nda Irak ve Suriye tezkerelerinin görüşülmesine başlanmadan önce bir konuşma yaptı. Hamzaçebi, Trabzon Araklılı bir gencin IŞİD’e katılmasıyla ilgili örnek vererek, IŞİD’e asker desteğinin Türkiye üzerinden yapıldığını ileri sürdü.
 
Almanya’nın Aechen kentinde yaşayan Trabzon Araklılı gencin IŞİD örgütüne katılmasıyla ilgili örneği konuşmasına konu eden Hamzaçebi, "IŞİD'e asker sevkiyatı Türkiye üzerinden yapılıyor. Daha bir hafta önce beni Trabzon'dan bir büyüğüm aradı, tanımadığım bir ağabeyim. ‘Benim torunum Almanya'dan Trabzon'a uçakla geldi, onu buradan aldılar, daha evine bile uğramadan Suriye'ye, IŞİD'e götürdüler’ dedi. İstanbul'da camilerde, IŞİD'in hedefi doğrultusunda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazları kılınmaktadır" dedi.
 
ARAKLILI GENCİN IŞİD’E KATILMASI
 
Almanya’nın Aechen kentinde yaşayan Trabzonlu Tolunay Gümüştaş, ailesine okula gidiyorum söyledikten sonra Suriye’ye geçerek Esat güçlerine karşı savaşmaya gittiği iddia edildi. Ailesi tarafından Almanya’da polis ekiplerine kayıp başvurusu yapıldığı öğrenildi. Gümüştaş ailesi Türkiye’de Terörle Mücadele Şubesi’ne başvurarak çocuklarının Suriye’ye gittiğini ve bulunmasını istedikleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler