TBMM Komisyonu Trabzon'da!

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Kanser Araştırma Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Kanser araştırma Komisyon üyesi milletvekilleri ile birlikte Trabzon'

TBMM Komisyonu Trabzon'da!

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Kanser Araştırma Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Kanser araştırma Komisyon üyesi milletvekilleri ile birlikte Trabzon'da incelemelerde bulundu.

İlk olarak Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Nükleer Tıp Radyasyon Onkoloji Kemik Dansitometri Merkezi'nde incelemelerde bulunan heyet burada Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Eda Küçüktülü’den hastanedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Türkiye'de 5 ilde bulunan Kemoterapi cihazının birinin Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunduğunu öğrenen heyet, daha sonra Trabzon Valiliği'ne geçerek burada bir basın açıklaması yaptı. TBMM Kanser Araştırma Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, bölgedeki kanser vakalarıyla ilgili bilgi verdi.

Yapılan çalışmalarda Karadeniz Bölgesi'nde Çernobil’in hala süren etkilerinin olmadığını belirten Aydın, "Mayıs ayında tüm siyasi partilerin ortak araştırma önergesi teklifiyle kurulan ve her siyasi partinin mecliste bulunma yoğunluğu oranında milletvekili katkısıyla oluşan komisyonumuz, bu hafta sonu 3 gün Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki kanser vakalarında artışın olup olmadığı, Çernobil denilen hadisenin Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkisi olup olmadığını yerinde görüp, toplumla buluşmak ve buradaki kanserle uğraşan bilim insanlarıyla sivil toplum örgütlerinden bilgi almak adına burada. Şu ana kadar Rize, Gümüşhane ve Trabzon'da yaptığımız incelemelerde uluslararası kanser değerlendirmesi yaptığımız zaman hem diğer ülkelerle hem de Türkiye'nin diğer bölgeleriyle bölgede bir farklığın olmadığını gördük. Bu konuda Ankara'da bilim insanlarından aldığımız veriler de buradaki aldığımız veriler de bunu gösteriyor. 1986'dan beri bölgede özellikle psikolojik travma diyeceğimiz boyutta karmaşaya, insanların psikolojisini dahi karıştıran, yada sorunlara neden olan Çernobil'le ilgili olarak hem Atom Enerjisi Kurumu’ndan hem de, diğer üniversite verilerinden, Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi tüm verilerinden ve bölgede yaptığımız incelemelerden de 1986'daki Çernobil faciasının bölgemizde kanser vakalarını arttırdığına dair bir emareye rastlanmadı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel