Taşerondan işçiye işkence

 Trabzon’un Of  ilçesinde Fidan İşletme Şefliği’nde çalışan yaklaşık 50 bayan işçi aylardır köle gibi çalıştırıldıklarını iddia ederek “sesimizi devlet duysun” dedi.Bayan işçiler taşeron mağduruTrabzon Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Fidanlama Müdürlüğü’nü

Taşerondan işçiye işkence

 

Trabzon’un Of  ilçesinde Fidan İşletme Şefliği’nde çalışan yaklaşık 50 bayan işçi aylardır köle gibi çalıştırıldıklarını iddia ederek “sesimizi devlet duysun” dedi.

Bayan işçiler taşeron mağduru

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Fidanlama Müdürlüğü’nün Of  İşletme Şefliği’nde taşeron firmaya çalışan yaklaşık 50 işçi adeta köle gibi çalıştırıldıklarını iddia ederek yasal haklarını arama kararı aldı. İş çıkışı Of Fidan İşletme Şefliği önünde toplanarak tepkilerini dile getiren bayan işçiler evden getirdikleri azıklar ile beslendiklerini, şeflikte yemekhane olmasına rağmen toprak üzerinde karınlarını doyurduklarını ifade etti.  Aralarında 14 yıldır çalışan Fatma Aynacı isimli bayan işçi 2-3 yıllık SSK’sının yattığını, 2004 yılından beri çalışın Ayşe Öğrek’in bin günlük SSK priminin ödendiği yine 2004 yılından beri çalışan Münevver Ayaz’ın ise 410 günlük SSK priminin ödendiği ortayla çıktı.

DEVLETTEN ALDI İŞÇİYE VERMEDİ

Yemek ve yol paralarının da kendilerine ödenmediğini ifade eden çalışan bayanlar, kendilerine şirket tarafından boş kağıtlara da imza attırıldığı, haklarını aramaya kalktıklarında ise firma tarafından kendilerine işten atılma tehdidinde bulunulduğunu belirttiler ve 4 aylık maaşlarının bile içeride olduğunu iddia etti. Çalışanlar her türlü yasal haklarını arama kararı aldıklarını ifade ederek, “Bize köle muamelesi yapıyorlar. Haklarımızı ödemedikleri gibi bizi da tehdit ediyorlar. Devletimizin artık sesimizi duymasını istiyoruz. Kendi tuttuğumuz servis araçlarıyla işe gelip gidiyoruz.  Hastalanıp rapor alsak bile rapor paralarını alamıyoruz, raporlarımız işleme alınmıyor” iddiasında bulundu.

BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Orman Bölge Müdürlüğüne Bağlı Fidanlama Müdüresi Orman Yüksek Mühendisi Hülya Turna ise iddialar karşısında şaşırdıklarını ifade ederek, “ Bize iletilen yazılı ya da sözlü bir şikayet gelmedi. Biz müdürlük olarak her işçi başına 5 TL yemek ve 4 TL’de yol üçretini Şirketine her ay düzenli olarak ödüyoruz. Çalıştırılan kişi sayısını da aylık olarak SGK’ya iletiyoruz. Bu firma yetkilileri çalıştırdıkları insanların yerine kendi yakınlarını SSK’lı gösteriyorsa bundan haberimiz olamaz. İhalede hangi yükümlülükler gösteriymişse yerine getirilmelidir. Bu işin takipçisi olacağız” dedi.

Konuyla ilgili firma yetkilileri ise açıklama yapmaktan kaçındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel