"Taşeron işçiler için tek çözüm kadrodur"

CHP Genel Merkezi bünyesinde çalışan bütün taşeron işçilerin kadrolu yapılmasıyla ilgili açıklama yapan CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya; “Genel Merkezimizin bu uygulaması örnek alınmalı, emek ve alın teri sömürüsünü dayanan Taşeron işçi sistemi

"Taşeron işçiler için tek çözüm kadrodur"
CHP Genel Merkezi bünyesinde çalışan bütün taşeron işçilerin kadrolu yapılmasıyla ilgili açıklama yapan CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya; “Genel Merkezimizin bu uygulaması örnek alınmalı, emek ve alın teri sömürüsünü dayanan Taşeron işçi sistemi bir an önce son bulmalıdır. Taşeron işçiler için tek çözüm kadrodur.” dedi.
 
Daha iyi çalışma koşullarının ve sendikal hakların sağlanması, taşeron köleliğinin ortadan kaldırılması, herkesin insan onuruna yaraşır bir işe ve gelire sahip olması gibi temel hedefler doğrultusunda, CHP Genel Merkezinde çalışan tüm taşeron işçilerin kadrolu yapıldığını söyleyen Kaya;  “Bu uygulamanın örnek olmasını diliyorum.”dedi.
 
Emekçileri köleleştiren ve mağdur eden Taşeron sistemi, sadece taşeron işçinin sırtından para kazanan kesimleri zengin ediyor. Kamu ya da özel sektöre iş yapan Taşeron şirketler ; “verdiğim hizmeti en ucuza nasıl veririm,  şirketimin en çok kar etmesini nasıl sağlarım!” diye düşünmektedir.
 
Şirket kendi menfaatini düşünerek daha çok kar hesabı yaparken, olan Taşeron işçiye olmaktadır. Kurumun işçi başına ödediği paranın yaklaşık %53’ü işçiye verilirken, ssk v.s gibi masraflardan geri kalanı Taşeron şirket kasasına kalmaktadır.Bu sorun yetmiyormuş gibi, işlerini özveriyle yapmaya çalışan Taşeron işçiler, İş güvencesinden yoksun olarak çalışıyor.  Genelde maaşını zamanında ve tam olarak alamıyor.Yıllık izinleri dahi problem haline getiriliyor.
 
Birçok haksızlıklara maruz kalan ve sırtından para kazanılan bu insanlar için tek çözüm, her birinin çalıştığı kurum kadrosuna alınmasıdır.CHP İktidarında tüm taşeron işçilerimiz kadrolu olacak.AKP iktidarının yaygınlaştırdığı taşeronluk ve emek sömürüsü son bulacaktır." ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel