Tartışmaya Canalioğlu'da girdi

 Trabzon’un Moloz Mevkii Reşadiye Kavşağı’nda Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yapmayı planladığı fakat gidilen yargı sürecinde bilirkişinin olumsuz rapor verdiği uçan yol projesi tartışmalarına CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da katıldı. Canali

Tartışmaya Canalioğlu'da girdi

 

Trabzon’un Moloz Mevkii Reşadiye Kavşağı’nda Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yapmayı planladığı fakat gidilen yargı sürecinde bilirkişinin olumsuz rapor verdiği uçan yol projesi tartışmalarına CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da katıldı. Canalioğlu karayollarının kentin misyonunu  ortaya  koyacak   bir  anlayıştan  uzak  projelere  imza  attığını  dile  getirdi. Canalioğlu, “Trabzon’un gelişmesi kalkınması  açısından  iş  istihdamı  yaratılması  açısından  çok  şeyler  yapılması  gerektiğini  her  fırsatta  söylüyoruz. Şehirlerin gelişimi  için  rantabl  akılcı  yatırımların  olması  gerekiyor. Yatırımların yanı sıra kentin misyonunu  ortaya  koyacak   bir  anlayış  olması  gerekiyor. Ne yazık ki merkezi hükümet uygulama  noktasında  çok  geri  kalmıştır” dedi.
 
KENT SAHİLDEN UZAKLAŞTIRILDI
 
Devlet Karayolları artık şehir içi yol haline geldiğini belirten Canalioğlu, Karayollarının bazı kurumlara rant sağlamak için üstgeçitleri yaparak ben yaptım oldu mantığı ile hareket ettiğini iddia etti. Canalioğlu, “Trabzon’un sahille olan bağlantısı koparılmıştır. Bu sahil yoluna o zamanki büyüklerimiz karşı durmuşlardı. Biz çocuktuk ama o sahil yolu geçirildi, kent sahilden uzaklaştırıldı. Gelişen süreçte trafiğin yoğunlaşması yeni yol ihtiyacını ortaya koyması ikinci bir sahil yolunun getirilmesi noktasında olaya bakıldı ve geçirildi. Biz başkanlık dönemimizde karşı durmuştuk” dedi.
 
TARİHİ SAYGI  KALMADI
 
Canalioğlu şöyle devam etti: “Üstgeçit yapıyorsunuz, vatandaş yoldan karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor. Karayolları bunların araştırmasını yaptı mı? Yoksa ben yaptım oldu mantığıyla mı hareket ediliyor.” Uçan yol projesi içinde sert ifadeler kullanan Canalioğlu, “Bu insanların tarihe saygısı yok. Bu  proje  ile  denizle  olan  bağlantı  tamamen  kopacak. Bu insanlar denize sırtını dönmüş insanlar. 2000’li yıllardan 2013’e baktığımız zaman, değişen bir şey yok. biz kendi dönemimizde karayollarına çok ciddi yatırımlar yaptırdık. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel