Tarihi köprüde iftar yemeği

Rize'nin Çayeli ilçesi Madenli beldesinde, yayaların kullandığı 105 metrelik tarihi asma köprü üzerinde iftar yemeği verildi.Madenli Gençlik Derneği tarafından her yıl organize edilen geleneksel Asma Köprü İftar Yemeğinin 6.'sı yapıldı. İlçenin Madenli be

Tarihi köprüde iftar yemeği

Rize'nin Çayeli ilçesi Madenli beldesinde, yayaların kullandığı 105 metrelik tarihi asma köprü üzerinde iftar yemeği verildi.

Madenli Gençlik Derneği tarafından her yıl organize edilen geleneksel Asma Köprü İftar Yemeğinin 6.'sı yapıldı. İlçenin Madenli beldesinde bu yıl 6.’sı düzenlenen iftar yemeği oldukça hoş görüntülere sahne oldu. Her yıl Ramazan ayının son günlerinde gerçekleştirilen ve Senoz vadisi üzerinde kurulmuş olan tarihi asma köprüdeki iftar yemeğine, Madenli belde halkı ve çeşitli yerlerden yaklaşık 750 kişi katıldı. Masalar, köprünün taşıma kapasitesine göre aralıklarla sağlı sollu olarak yerleştirilerek, köprüde denge sağlanmış oldu. Yemeğe katılanlardan sadece 100’e yakın kişi asma köprüde oruçlarını açabilme fırsatı buldu. Katılımcıların geri kalanı, köprünün yanında, yol kenarındaki park alanında kurulan masalarda oruçlarını açtılar. Katılımcılara ise çorba, güveç, pilav ve tatlı ikram edildi.

Yemeğe katılan Madenli Belediye Başkanı Mustafa Tüyloğlu, "Dayanışma içerisinde 6 senedir devam ediyoruz. Belediye olarak asma köprünün ışıklandırmasını sağlıyoruz. Derenin üzerinde çok güzel bir iftar programı gerçekleşiyor. Geleneksel olarak bunu sürdürmek istiyoruz. İftara İstanbul'dan, Ankara'dan katılanlar oluyor. Asma köprü olduğu için üzerine fazla kişi alamıyoruz, halatlarda kopma olabilir, sorun yaşansın istemiyoruz” diyerek yemeğe katılanlara teşekkür etti.

Organizasyonu düzenleyen Madenli Gençliği adına konuşan Rıdvan Serbestoğlu, “Bu yıl 6.'sı olarak düzenlediğimiz ‘Asma Köprü İftar Yemeği’ne katılarak onurlandıran herkese teşekkür ediyoruz. Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

1.20130803110901.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler