Tarihi hamamda büyük rezalet

 Trabzon’un Erdoğdu Mahallesi’nde bulunan ve 1882 yılında 2. Abdülhamit döneminde askeri hastaneye ve askeri kışlaya hizmet vermek için yapılan ve dönemin valisi Hasan Paşa’nın adı verilen hamamın durumu içler acısı. FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN. Taş yapının

Tarihi hamamda büyük rezalet

 

Trabzon’un Erdoğdu Mahallesi’nde bulunan ve 1882 yılında 2. Abdülhamit döneminde askeri hastaneye ve askeri kışlaya hizmet vermek için yapılan ve dönemin valisi Hasan Paşa’nın adı verilen hamamın durumu içler acısı.
 
 
Taş yapının çatı kısmı çökerek tamamen yıkılmış. Alan akşamcıların uyuşturucu ve uçucu madde kullananların yanı sıra, fuhuş için de kullanılıyor.
 
Hamamın bölümleri “baly”diye bilinen uçucu maddeyle dolu. Bazı bölümlerde battaniyeler de bulunmakta. Hem tarihi yapısı anlamında, hem de mekânsal anlamda çok güzel bir konumu olan bu tarihi hamamın bu hale gelmesine mahalle sakinleri de karşı. Hamam önünden geçmeye bile korktukların belirten mahalleli, “Buraları eskiden çok güzeldi. Tertemizdi, kötü bir olay yaşanmazdı buralarda. Ancak hamam ne zaman kapandı, ayyaşlar buralara dadandı. Kimseye bir şey diyemiyoruz. Korkuyoruz, genç kızlar getiriyorlar buralara. Utanıyoruz birileri bu gidişe dur desin” dediler. Mahalle ortasında yaşanan rezaletlerden şikayetçi vatandaşlar bir çok kez gerekli kurumlara şikayette bulunduklarını da belirttiler.
 
 KİMSE İLGİLENMİYOR
 
İçerisi uçucu madde kutularıyla dolu olan tarihi hamam etrafı tellerle çevrili olsa da rahatlıkla içerisine giriliyor. Her gece akşamcıların mekanı olan hamam için bir an önce gerekli kurumların harekete geçmesini isteyen Erdoğdu muhtarı Saim Adanur, “Hamam askeri kışla içerisinde, ama atıl durumda.  Asker orayı koruyamaz. Buranın derhal restore edilmesi gerekli. Buradaki nahoş olayları ilgili yerlere bildirdik. Ancak önlem bir türlü alınamadı. Herkes şikayetçi, çaresiziz” dedi .
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler