Tanjant Yolu'na yeşil dalga sistemi

Trabzon Belediye, Tanjant yolunda Erdoğdu-Bahçecik ve Hacıkasım kavşaklarındaki sinyalizasyon sistemlerinde yeşil dalga uygulamasına giderek, söz konusu kavşaklardaki trafiğin azaltılmasını sağladı.Belediyeden yapılan açıklama art arda kurulu sinyalize ka

Tanjant Yolu'na yeşil dalga sistemi

Trabzon Belediye, Tanjant yolunda Erdoğdu-Bahçecik ve Hacıkasım kavşaklarındaki sinyalizasyon sistemlerinde yeşil dalga uygulamasına giderek, söz konusu kavşaklardaki trafiğin azaltılmasını sağladı.

Belediyeden yapılan açıklama art arda kurulu sinyalize kavşaklarda, araçların kırmızıya yakalanmadan geçebilmelerini sağlayan sistem olarak adlandırılan yeşil dalga sisteminden maksimum faydanın sağlanabilmesi için sürücülerin, belirlenen 50 km hızını yakalayabilmeleri ve park etme ile duraklama yasaklarına riayet etmeleri halinde trafik yoğunluğunun azalmasına çok büyük katkısı olacağı belirtildi.
 
Tanjant yolunda bulunan ve en yoğun trafiği taşıyan Erdoğdu-Bahçecik-Hacıkasım kavşakları güzergâhındaki sinyalizasyon sistemlerinde 50 km hızda yeşil dalga uygulaması ile birlikte toplam bin 18 metre uzunluktaki yolu etkileyen yeşil dalga geçişinde araçlar 50 km hızda ilk sinyalizasyondan itibaren son kısma kadar hiçbir ışıkta durmadan gidebilecektir.
 
Söz konusu arterde bulunan kavşak kontrol cihazlarının ekonomik ömrünü tamamlaması ve sürekli arıza vermeleri nedeniyle vatandaşlardan gelen talepleri de dikkate alan Trabzon Belediyesi, arızalı cihazları, yapılması planlanan 'Merkezi Trafik Kontrol Merkezi'ne' de uyumlu olan son model kavşak kontrol cihazlarıyla değiştirdi. Uygulama ile birlikte mevcut artere doğu yönünde 227 metre mesafede Zeytinlik mevkii yaya geçitleri, Batı yönünde 150 metre mesafede Ülkü İlköğretim okulu altındaki yaya geçidi olmak üzere 2 adet daha mevki ilave edilerek, 3 kavşakta 641 m. olan yeşil dalga uygulaması, 5 nokta ile bin 18 metreye çıkarılmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel