Takvime göre : Ağaç dikme zamanı

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde fidan satışı yapan İsmail Türker, fidan dikimi konusunda bilgiler verdi. Türker, dikim yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurun, kök kısmında birikmiş olan toprak kütlesini dağıtmadan ve kökü çıplak bırakmadan dik

Takvime göre : Ağaç dikme zamanı

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde fidan satışı yapan İsmail Türker, fidan dikimi konusunda bilgiler verdi. Türker, dikim yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurun, kök kısmında birikmiş olan toprak kütlesini dağıtmadan ve kökü çıplak bırakmadan dikmek olduğunu belirterek “Bu kurallara riayet edildiği sürece fidanınızın tutması için yeterli işlemleri yerine getirmişsiniz demektir.

Dikim işlemi devam ederken kökler kıvrılıp, dönmemeli, toprakta hava boşluğu kalması için özen gösterilmeli ve sığ ya da derin dikilmemelidir. Dikimi yapılacak fidanın 20 cm’ den uzun olan kökleri önceden kesilmelidir. Tüplü ve kaplı fidanlar bulundukları kaplarından mutlaka çıkarılmalı ve sonra dikilmelidir. Sert kış şartlarının yaşandığı mevsimlerde don olayından fidanınızın etkilenmemesi için dikim yapmayınız. Boylu fidanların rüzgara maruz kalıp kırılmasını önlemek için sert bir sopa ya da demir çubuğa bağlanması uygun olur” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel