Taksim Dayanışması Trabzon'da ne istedi?

Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmak istenmesine tepki gösteren Trabzon Taksim'le Dayanışma Platformu bugün Trabzon'da bir basın açıklaması yaptı. Platform üyeleri "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Trabzon Kamuoyuna" başlıklı basın açıklamasında hükümetten istek

Taksim Dayanışması Trabzon'da ne istedi?

Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmak istenmesine tepki gösteren Trabzon Taksim'le Dayanışma Platformu bugün Trabzon'da bir basın açıklaması yaptı. Platform üyeleri "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Trabzon Kamuoyuna" başlıklı basın açıklamasında hükümetten isteklerini sıraladı.

İşte o açıklama;

27 Mayıs 2013 tarihinde saat 23:0 sularında Taksim Gezi Parkı'nın fiilen yıkılması girişimi sonrası yaşanan toplumsal duyarlılık karşısında hükümetin izlediği polis şiddeti nedeni ile başta Taksim İstanbul olmak üzere bütün yurtta,yurttaşlar demokratik tepkilerini ortaya koymaktadır.Öncelikle hayatını kaybeden yurttaşların ailelerinin acılarını paylaşıyor,acil şifa dileklerimizi iletmek istiyoruz.


Ne yazık ki toplumun en temel demokratik ve insan hakkı olan taleplerinin barışcıl ve demokratik şekilde ortaya konmasına karşın iktidar şiddet,baskı ve yasakçı politikalarınıa devam etmektedir. Tek bir yurttaşımızın burnunun kanamadığı,gerilimlerin ortadan kalkarak demokratik taleplerin dillendirilebildiği bir toplumsal iklime bir an önce kavuşmak için yoğun çaba harcadığımızın bilinmesini isteriz.
Bu nedenlerle Taksim Dayanışmasının aşağıdaki taleplerinin Hükümet tarafından bir an önce yerine getirilmesi için somut adımların atılmasını bekliyoruz.


-Gezi Parkı Park olarak kalmalıdır. Taksim Gezi Parkı'na Topçu Kışlası adı altında ya da başka herhangi bir yapılaşma olmayacağına, projenin iptal edildiğine dair resmi bir açıklamanın yapılmasını,
-Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılmasına ilişkin girişimlerin durdurulmasını,
-Taksim Gezi Parkı'ndaki yıkıma karşı direnişten başlayarak halkın en temel demokratik hak kullanımını engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren ,bu emri uygulatan ve uygulayan, binlerce, insanın yararlanmasına, sivil ve kamu görevlisi yurttaşlarımızın hayatını kaybetmesine neden olan sorumlular, başta İstanbul, Ankara, Hatay Valileri ve Emniyet Müdürleri olmak üzere tüm sorumluların görevden alınmasına,
-Gaz bombası ve benzeri meteryallerin kullanılmasının yasaklanmasına,
-Ülkenin dört bir yanında direnişe katıldığı için gözaltına alınan yurttaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını, haklarında hiçbir soruşturma açılmayacağına ilişkin açıklama yapılmasını,
-1 Mayıs alanı olan Taksim ve Kızılay başta olmak üzere Türkiye'deki tüm meydanlarımızda kamusal alanlarımızda toplantı, gösteri, eylem yasaklarına ve fiili engellemelere son verilmesine, ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz.
-Bununla birlikte Trabzon ve Doğu Karadeniz halkının talepleri olan;
-Tonya ve Çayırbağı'nda Çimento ve Taş Ocağı Projesi'nden vazgeçilmesini,
-Araklı Turup'da çöp tesisi yapılmasından vazgeçilmesini,
-Trabzon'daki ve bütün Doğu Karadeniz'deki HES projelerinin iptal edilmesini,
-Lojistik üs bahanesi ile NATO askerlerinin Trabzon'da barındırılmasından vazgeçilmesini talep ediyoruz.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel