Taksim 1 Mayıs Kutlamalarına açık mı?

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanıp kutlanmayacağına ilişkin, “Bu konuda tavrımız nettir. Taksim Meydanı gösterilere kapalıdır” dedi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı’nda yapılması talebiyle görüşme

Taksim 1 Mayıs Kutlamalarına açık mı?
İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanıp kutlanmayacağına ilişkin, “Bu konuda tavrımız nettir. Taksim Meydanı gösterilere kapalıdır” dedi.
 
İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı’nda yapılması talebiyle görüşmeye gelen sendika temsilcilerini kabul etti. Valilik’te yapılan toplantıya KESK Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ile TTB İkinci Başkanı Raşit Tükel katıldı. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Vali Şahin, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı’nda yapılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.
 
Vali Şahin, “Bugün dört örgüt temsilcisi valiliğimizi ziyaret ettiler. Konuyu enine boyuna konuştuk. Tabi Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs kutlamalarına açılmasını talep ettiler. Bunu daha önce kamuoyuna da deklere etmişlerdi. Biz konuya Anayasal ve yasal hakların ve hürriyetlerin kullanılması bağlamında baktığımızda her türlü kolaylığı, desteği bu hakkın kullanımı noktasında idari olarak şimdiye kadar verdiğimizi ve bundan sonra da vereceğimizi ifade ettik. Tabi bu arada yine Anayasal ve yasal görevlerimizden birisi de kamu düzeni ve huzuru noktasında muhafaza görevimiz onu korumamız lazım. Sadece bu hakkı kullanan değil, bu hak kullanılırken diğer insanların da haklarının korunması noktasında hassasiyetimizin olduğunu ifade ettik” dedi.
 
"TAKSİM’İN 1 MAYIS KUTLAMALARINA KAPALI OLDUĞUNU İFADE ETTİK"
 
Vali Şahin, “Dolayısıyla Taksim’in de bu anlamda tüm gösterilere kapalı olduğunu bu nedenle de 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olduğunu ifade ettik. Hatta Yenikapı ve Maltepe miting alanlarımızın yanında 6 tane de yeni miting alanları ilave ettik. Bu alanlarımızla birlikte 8 miting alanlarımızın herhangi birini çok rahat kullanabileceklerini ve bu konuda her türlü yardımı desteği idari olarak verebileceğimizi söyledik. Ama 1 Mayıs’ın Taksim’de bütün gösterilere ve toplantı faaliyetlerine kapalı olması hasebiyle eşitliğin muhafazası noktasında da kapalı olduğunu söyledik. 1 Mayıs’ı orada kutlama imkanı olmadığını söyledik. Zannediyorum arkadaşlar bunu değerlendireceklerdir. Ama bizim bu konudaki tavrımız nettir. 1 Mayıs bugün itibariyle toplantı ve gösteri yürüyüşlerine kapalı bir alandır. Dolayısıyla Taksim’de 1 Mayıs kutlaması şu an itibariyle mümkün değildir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler