Tabakhane'de yıkılan bina sayısı 180'e ulaştı

 Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar hızla devam ediyor.  685 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane’de bugüne kadar 495 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 180 binanın yıkımı tamamlandı. Mü

Tabakhane'de yıkılan bina sayısı 180'e ulaştı

 

Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar hızla devam ediyor. 
 
685 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane’de bugüne kadar 495 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 180 binanın yıkımı tamamlandı. Mülkleri kamulaştırılan hak sahiplerine 76 milyon 600 bin TL ödeme yapılırken, Tabakhane’deki yıkılacak 685 binanın kamulaştırma bedelinin 135 milyon TL tutacağı tahmin ediliyor.
 
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TOKİ ile ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma ve yıkımların büyük bir hızla devam ettiğini belirterek “Tabakhane Vadisi'de tıpkı Zağnos Vadisi gibi Trabzon'un en güzel mekânlarından biri haline gelecek" dedi.
 
Başkan Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşümü’nde 685 binanın yıkılacağını ve bugüne kadar 495 binanın kamulaştırmasının tamamlandığını kaydederek, "Hak sahiplerine 76 milyon 600 bin TL ödeme yapıldı ve 180 binanın yıkımını gerçekleştirildi. Tamamlandığında Trabzon'un yeni yaşam alanlarından biri olacak Tabakhane Vadisi aslına dönecek" ifadelerini kullandı.
 
685 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 5 bin 325 hak sahibi bulurken, bugüne kadar anlaşma sağlanan hissedar sayısı 2 bin 854 olarak gerçekleşti.
 
Öte yandan Kahramanmaraş Caddesi ile devlet sahil yolu arasını kapsayan 4. Etap için vatandaşlarla görüşmeler ve kamulaştırmalar devam ediyor. Kamulaştırmalar için yaklaşık 26 milyon 648 bin TL ödenirken, 4. etapta bulunan 102 binadan 62 hak sahibi ile anlaşmaya varıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel