Suudi Gazeteciler Trabzon'da

 Kızılcık, ‘Bu Ziyaret, Hedeflerimizin Gerçekleşmesine Katkı Sağlayacak’               Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin, iki ülkenin huzuruna, menfaatine ve mutluluğuna vesile olacak seviyeye yükseleceğini s

Suudi Gazeteciler Trabzon'da

 

Kızılcık, ‘Bu Ziyaret, Hedeflerimizin Gerçekleşmesine Katkı Sağlayacak’
               
Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin, iki ülkenin huzuruna, menfaatine ve mutluluğuna vesile olacak seviyeye yükseleceğini söyledi.
               
Vali Kızılcık, Türkiye Cidde Büyükelçiliği Basın Ataşeliği, Basın Yayın ve Enformasyon Trabzon Müdürlüğü ile Türk Hava Yolları işbirliğinde organize edilen gezi kapsamında kente gelen, arasında gazeteciler ve diğer ilgililerin de bulunduğu 18 kişilik heyeti makamında kabul etti.
               
İki ülke arasındaki tarih ve kültürel birlikteliğin çok daha iyi noktaya ulaşması temennisinde bulunan Kızılcık, "Ülkelerimiz arasındaki ilişki, her iki ülkenin de huzuruna, menfaatine ve mutluluğuna vesile olacak seviyeye yükselecektir. Son 4 yıllık gelişime baktığımız zaman, Arap ülkelerinden özellikle de Suudi Arabistan'dan gelen misafirlerimizin Trabzon’da daire kiraladıklarını, çocuklarının komşu çocuklarla arkadaş olduklarını görüyoruz. Bu arkadaşlığın, kültürel yakınlıktan kaynaklandığını müşahede ediyoruz" dedi.
               
Kızılcık, bölgeye gelen misafirlerin sadece turist olarak değerlendirilmemesi gerektiğine dikkati çekerek,  "Bunun çok ötesinde kültürel yakınlaşmanın, birlikteliğin hatta daha üst noktada buluşmanın enstrümanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Belirli bir dönem birbirimizden gerçek manada haberdar olamamanın getirdiği ön yargıların, yanlış bilgilerin ortadan kaldırılması için bu tür ziyaretler bir fırsat olarak görülmeli. Daha sonra turistik ve ekonomik anlamının düşünülmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.
               
Bölgeye 2012 yılında çoğunluğu Suudi Arabistanlı olmak üzere yaklaşık 80 bin Arap misafirin geldiğini ifade eden Kızılcık, şunları kaydetti: "Misafirlerimizin bir kısmı gayrimenkul satın aldı, bir kısmı otellerde konakladı ama her geçen yıl bu rakamın ciddi olarak artış trendi içinde olduğunu görüyoruz. Riyad ile Trabzon arasında uçak seferleri de başladığı zaman, misafirlerimiz 4 saatte buraya gelme fırsatı bulacaklar.
 
Misafirlerimizin daha rahat mekanlarda konaklayabilmeleri için 5 yıldızlı otel projelerimiz var ki bunların birini Suudi iş adamı gerçekleştirecek. Onayı çıktı, inşallah en kısa zamanda gerçekleşmiş olacak. Misafirperver ve medeniyetlerin beşiği Trabzon'dan memnun olarak ayrılmanızı sağlayacak ev sahipliğini göstermenin çabası, arayışı ve mücadelesi içindeyiz. Bu ziyaretin, hedeflerimizin gerçekleşmesine katkı sağlamasını ve her iki ülkenin kardeş insanlarının mutluluğuna vesile olmasını diliyorum."
               
Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön, Trabzon, Uzungöl denilince bütün Suudi'lerin gönlünde heyecan oluştuğunu belirterek, "Böyle bir sevgi bağı kurmuşsunuz. Bu sevgi bağının ilelebet devam etmesini istiyoruz. Ülkelerimiz arasında dostluk, yakınlaşma, karşılıklı iş birliği çok güzel bir ortamda devam ediyor" diye konuştu.
               
Akyön, gezinin, bu güzel ortamın medyada da devam etmesini sağlamak amacıyla organize edildiğini vurgulayarak, "Suudilerin gönlünde olan Trabzon sevdasını biz de yaşamak istedi. Heyetteki arkadaşlarımın yüzü, gördükleri ilgiden dolayı gülüyor" dedi.
               
THY Cidde Müdürü Osman Hacımahmutoğlu ise bu tür faaliyetlere destek vermekten her zaman mutluluk duyduklarını anlatarak, "Ülkemizin tanıtımına, dolayısıyla ekonomisine katkı vereceğini düşündüğümüz her türlü organizasyona elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Bu ziyarette bizim için önemli bir fırsat. İnşallah en iyi şekilde değerlendiririz bu fırsatı" diye konuştu.
               
Vali Kızılcık, ziyaret anısına Akyön'e gümüş telkariden hazırlanmış fincan takımı hediye etti.
               
Suudi Arabistan Basın Enformasyon Bakanlığı temsilcisi Neazi Abdulrahman ise Kızılcık'a Kabe'nin maketini armağan etti. Abdulrahman, "Biz Kabe'yi herkese hediye etmiyoruz ancak kıymetini bilip, hak edenlere veriyoruz. O nedenle bizim için önemli bir hediye" dedi.
               
THY'nin Cidde Müdürü Hacımahmutoğlu, Kızılcık'a uçak maketi hediye etti. Heyet başkanı Trabzonlu iş adamı Hüsamettin Çolak da Kızılcık'a armağan verdi.
               
Görüşmenin ardından Vali Kızılcık heyete akşam yemeği verip yemekte onlarla kemençe eşliğinde horon oynadı. Kızılcık yemeğin ardından misafirlerini konakta ağırladı. Burada hanımefendi Sema Kızılcık tarafından hazırlanan yöresel yemekler misafirlere ikram edildi.
               
Heyette, Akyön, Hacımahmutoğlu, Abdulrahman ve Çolak'ın yanı sıra Suudi Yatırım Ajansı Başkanı Memet Mustafa Göksu, Suudi Arabistan Basın Kültür Müşaviri Bader Bin Zamam Bin Orier ile Suudi Arabistan'da yayın yapan gazete, dergi ve televizyonlarda görev yapan 12 medya çalışanı yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel