Suudi basınında Trabzon etkisi

 Türkiye’nin Cidde Basın Ataşeliği, Suudi Arabistanlı bir grup gazeteciyi Karadeniz’e getirerek Trabzon ve Rize’yi gezdirdi. Karadeniz’in doğal güzelliklerine hayran kalan Suudi gazeteciler ülkelerinde yayınlanan gazetelerde Trabzon ve Rize’nin tanıtımını

Suudi basınında Trabzon etkisi

 

Türkiye’nin Cidde Basın Ataşeliği, Suudi Arabistanlı bir grup gazeteciyi Karadeniz’e getirerek Trabzon ve Rize’yi gezdirdi. Karadeniz’in doğal güzelliklerine hayran kalan Suudi gazeteciler ülkelerinde yayınlanan gazetelerde Trabzon ve Rize’nin tanıtımını yaptı. 
 
2013 yılı içinde, Türkiye'ye gelen Suudi turist sayısında artış olması bekleniyor. Cidde Basın Ataşeliği tarafından geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye getirilen Suudi Arabistanlı gazeteciler, Trabzon ve Rize’yi gezerek bu iki ilin tanıtımını yapıyor. Trabzon ve Rize'nin Suudi vatandaşların isteklerini en geniş kapsamda karşılamaya yetecek özellikleri barındırdığını belirten Suudi Arabistanlı basın mensupları, Türkiye'nin doğal, tarihi ve turistik değerlerinin turizmde önemli bir rol oynadığını belirtiyor.
 
Karadeniz Bölgesi’ndeki doğal güzelliklerin görülmeye değer olduğunu okuyucularına ileten Suudi basın mensupları, Türkiye'nin coğrafi, kültürel ve yüzyıllardır süregelen geleneksel yapısının yanı sıra, aynı zamanda ülkenin modern ve geçmişle bağlantılı yaşam güzellikleri, konuk sever insanları, zengin mutfak kültürü ve alışveriş imkanlarının son derece göz kamaştırıcı olduğunu anlatıyor.
 
Suudi Arabistan'da günlük yayımlanan ülkenin önemli gazetelerinin de yer aldığı Trabzon ve Rize haberlerinin "Kuzeyin Yıldızı Rize ve Trabzon", “Arabistan için Yeni Cazibe Merkezi Rize ve Trabzon" başlıkları dikkat çekiyor.
 
Türkiye Cumhuriyeti Cidde Basın Ataşeliği, Türk Hava Yolları ve BYEGM Trabzon İl Müdürlüğü tarafından Trabzon ve Rize Valilikleri işbirliğiyle hazırlanan Suudi Arabistanlı Gazetecilerin Trabzon ve Rize gezisinden oldukça memnun döndükleri ve gönüllü tanıtım elçileri oldukları belirtiliyor. Suudi gazetecilerin ayrıca kendi çekmiş oldukları fotoğraflardan Rize, Trabzon Sergisi açmaya hazırlandıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler