Sürmene'deki sayı 1200'e ulaştı!

Trabzon'un Sürmene ilçesinde son 3 günde kusma, mide bulantısı ve ishal şikayetiyle hastaneye başvuran kişilerin sayısı yaklaşık bin 200'e ulaştı.İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların Sürmene, Of ve Araklı devlet

Sürmene'deki sayı 1200'e ulaştı!

Trabzon'un Sürmene ilçesinde son 3 günde kusma, mide bulantısı ve ishal şikayetiyle hastaneye başvuran kişilerin sayısı yaklaşık bin 200'e ulaştı.

İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların Sürmene, Of ve Araklı devlet hastanelerine başvurularının sürdüğünü belirterek, hastaların büyük çoğunluğunun Sürmene Devlet Hastanesinde tedavi edildiğini söyledi.

Süleyman, ''Son 3 gündür hastaneye başvuran vatandaşlarımızın sayısı yaklaşık bin 200'e ulaştı. Vakalar, ishal, mide bulantısı kusma şeklinde belirtiler gösteriyorlar, yani tipik mide bağırsak enfeksiyonu'' şeklinde konuştu.

Sürmene Devlet Hastanesinde aldıkları tedbirler sayesinde hastalara müdahale konusunda herhangi bir sorun yaşanmadığını söyleyen Süleyman ''Gelen hastaları tedavi ediyoruz, başka insanların hastalanmaması için de ilçede önlem alıyoruz. Şu ana kadar hastaneye müracaat edenler arasında çok ağır bir vaka yok. Genellikle hastalarımızı ayakta tedavi ediyoruz. Bazıları da az bir süre müşahede altına alınıp serum takıldıktan sonra taburcu ediliyor'' dedi.

Kemal Süleyman, şu anda hastanelerde yatan hasta bulunmadığını belirterek, ''Klinik olarak ağır bir hasta yok, ama sayısal olarak anlamlı. Yarından itibaren hastaneye başvuran kişi sayısının azalmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

-SUDAN ALINAN NUMUNELER BAŞKENTE GÖNDERİLDİ-

Süleyman, vakaların neden kaynaklanmış olabileceği sorusu üzerine de ''Bu kadar yoğunlukta insanın bir anda hastalanmış olması bizi ortak kullanılan suya yönlendiriyor. Ama laboratuvar sonuçlarımız henüz çıkmadı. Şebekelerden, depolardan ve ilçedeki birçok yerden numune aldık. Bu numuneleri bakteriyolojik olarak ilimizdeki Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda inceliyoruz. Numuneleri, biyolojik olarak incelenmesi için de Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderdik. Sonuçlar çıktıktan sonra suda problem var mı yok mu bilimsel olarak ortaya çıkacak'' ifadelerini kullandı.

İlçede gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Süleyman, ''Şebeke suyunu klorladık, halkı şebeke suyunu kullanmamaları için belediyenin hoparlörlerinden anonslar yaparak uyardık. Vatandaşlara hijyenik kuralları da hatırlattık'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel