Sürmene'de Yakupoğlu Konağı açılıyor

Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde bulunan Hacı Yakupoğlu Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yakından takip eden Vali Dr. Recep Kızılcık, konağın son durumu yerinde gördü.Yakupağa Konağı’nın restorasyon çalışmalarına yaklaşık 8 ay önce başladıklarını ve tahm

Sürmene'de Yakupoğlu Konağı açılıyor

Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde bulunan Hacı Yakupoğlu Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yakından takip eden Vali Dr. Recep Kızılcık, konağın son durumu yerinde gördü.

Yakupağa Konağı’nın restorasyon çalışmalarına yaklaşık 8 ay önce başladıklarını ve tahminen 10 gün içerisinde çalışmaların bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Vali Kızılcık,Hacı Yakupağa Konağı’nın tamamlandıktan sonra butik otel olarak hizmet vereceğini ifade etti.
 
Vali Kızılcık, Kültür Varlıkları Kurulu’nun verdiği karar gereği Memişağa Konağı’nı sosyal mekan olarak, Yakupağa Konağı’nın da konaklama mekanı olarak hizmet vereceğini kaydederek , “Bu çalışmalarla hem yörede bu mimari yapının tekrar ihya edilmesini, hem de turizm anlamında özel bir konaklama tesisini de kazandırmış olacağız .Trabzon’umuzu bir tarih ve kültür şehri olarak alternatif turizm destinasyon merkezi yapmak için çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda Trabzon’umuzun çok kadim, tarih ve kültür değerleri var.
 
Bunlardan bir tanesi de bugün ziyaret ettiğimiz Yakupağa Konağı ve hemen karşıdaki Memişağa Konaklarıdır. Bu konaklar Doğu Karadeniz Bölgemizin 100 yıllık mimari yapısını yansıtan ince zevkin bir göstergesidir. Biz bunların tekrar restore edilerek hem ihya edilmesini hem de turizme kazandırılmasını ekolojik, turizm anlamında önemli destinasyonlardan biri haline getirilmesi için çaba sarf ediyoruz.”
 
Yaklaşık 10 günde bir çalışmaları bizzat yerinde incelemek için Yakupağa Konağı’na giden Vali Kızılcık, “Bizzat bazen müdahale etmemiz gereken yerler var. Çünkü tarihi eserlerin restorasyonu ve butik otel olarak yapılması için bazı hassasiyetlere riayet etmek lazım. Bu anlamda bu hassasiyetlere riayet edilip edilmediğini hem uzmanlarımız hem de bizler yerinde görmek için sık sık geliyoruz” dedi.
 
NİSAN AYINDA TURİZME AÇMAYI HEDEFLİYORUZ
 
Vali Kızılcık, turizm sezonunun yaklaştığına işaret ederek “Burasını sezona yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. İnşallah Nisan ayının sonuna doğru burayı turizme açmış olacağız” diye konuştu.
 
Vali Kızılcık, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu hatırlatarak, “Mart ayının sonuna kadar 10 gün içerisinde büyük oranda bitmiş olacak. Ufak rötuşları yaptırıyoruz. İhalesini de bugünlerde yapacağız. Nisan ayının sonuna doğru inşallah butik otelimizi açmış olacağız” ifadelerini kullandı.
 
Vali Kızılcık’a ziyaretinde İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ile Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı da eşlik etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler