Sürmene'de 44 yıldır bitmeyen çile!

 Köyün diğer bölümlerine yol giderken yola zorunlu ihtiyacı olan Ergül Ailesi’ne bir türlü yol verilmiyor. Olaya müdahale eden Trabzon Valiliği bazı vatandaşların izin vermediği bölümde kamulaştırma kararı aldı. Ancak kamulaştırma için köyde yapılan ilk ç

Sürmene'de 44 yıldır bitmeyen çile!

 Köyün diğer bölümlerine yol giderken yola zorunlu ihtiyacı olan Ergül Ailesi’ne bir türlü yol verilmiyor. Olaya müdahale eden Trabzon Valiliği bazı vatandaşların izin vermediği bölümde kamulaştırma kararı aldı. Ancak kamulaştırma için köyde yapılan ilk çalışmada gerginlik yaşanınca önümüzdeki hafta jandarma eşliğinde ikinci çalışma yapılacağı öğrenildi.

Trabzon’un Sürmene ilçesine bağlı Ortaköy’de yaşanan Ergül Ailesi’nin 45 yıllık yol dramı devam ederken Trabzon Valiliği İl Özel İdaresi kanalıyla ihtilaflı olan bölümde kamulaştırma kararı aldı. Kamulaştırma için yapılan ilk çalışma köyde yaşanan gerginlik nedeniyle yapılamazken, önümüzdeki hafta jandarma eşliğinde bölgede ikinci bir çalışmanın yapılacağı öğrenildi. Trabzon’un Sürmene İlçesi’ndeki Ortaköy’de ikamet eden 10 aileden biri olan Ergül ailesinin  yaşadığı dram, yapılacak olan kamulaştırmayla çözülmeye çalışılırken, yol sorununun hala çözülememesi aile fertlerinin tepkisine neden oluyor. Aile fertlerinden Sedat Ergül, “45 yıldır yol bekliyoruz. 1997 yılında başlayan Ortamahalle üst yolunun 1,5 km’si tamamen bitirildi. Ancak ulaşıma açılmadı. Yolun varlığı kurumlarca ve mahkemede görülen davalar sonucunda da tescil edildi. Böyle bir yol var ama biz kullanamıyoruz. 10 yıldır hukuk mücadelesi sürdürüyoruz ama yolu hala ulaşıma açtıramadık. Devlet bu kadar aciz olamaz diyorum ama yaşananlara bakıyorum gerçekten de bir acizlik var sanki. İnsan gözüyle bakınca yolu görüyorsunuz, kurumlar da yol var diyor, mahkeme de yol var diyor ama maalesef birilerinin istediği yerine gelmedi diye bu yol hala ulaşıma açılmıyor. Annem Ayşe Ergül 58 yaşında. 38 yaşında ve 95 kg ağırlığındaki görme özürlü kardeşimi sırtında yaklaşık 1 km taşımak zorunda kalıyor. Bize en yakın yol o mesafede. Kış aylarında ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kaderimizle baş başa kalıyoruz. Okula giden çocuklarımız var. Bu devlet onları hiç mi düşünmüyor. Sayın Valimiz Dr. Recep Kızılcık’tan, sayın milletvekilimiz Cevdet Erdöl’den, sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar’dan yardım bekliyoruz” dedi. Sürmene ilçesindeki Ortaköy Köyü’ndeki 44 yıllık yol çilesi için 2012 Haziran ayında Trabzon İl Özel İdaresi, Trabzon valisi Dr. Recep Kızılcık’ın talimatı üzerine harekete geçmişti. Genel Sekreter İbrahim Kul ve Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Tandoğan, Ortaköy’e çıkarak sorunu yerinde incelemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel