Sürmene pidesinin taklitlerden sakının!

Pidesi ile meşhur Trabzon'un Sürmene ilçesinde pideciler taklitlerinden şikayet ediyorlar.İlçede yaklaşık 40 yıldır pidecilik yapan Murat Kıvran, Sürmene Pidesi'nin 60-70 yıldır yapıldığını belirterek tek sıkıntılarının taklit pide olduğunu söyledi.Sürmen

Sürmene pidesinin taklitlerden sakının!

Pidesi ile meşhur Trabzon'un Sürmene ilçesinde pideciler taklitlerinden şikayet ediyorlar.

İlçede yaklaşık 40 yıldır pidecilik yapan Murat Kıvran, Sürmene Pidesi'nin 60-70 yıldır yapıldığını belirterek tek sıkıntılarının taklit pide olduğunu söyledi.

Sürmene Pidesi’nin lezzeti Türkiye’nin farklı illerinde bilindiğini belirten Kıvran, kış mevsiminin aksine yaz mevsiminde işlerinin daha yoğun olduğunu söylüyor. Yaz mevsiminde ilçeye başta gurbetçiler olmak üzere İstanbul gibi şehirlerden gelenlerin çok olduğunu belirten Kıvran, gelenlerinde pideyi tatmadan dönmediklerini kaydetti. Sürmene Pidesi'nin lezzetli olmasında en önemli nedenlerinden birinin peynirinin salamura edilmesi ve kaliteli undan yapılmış olması geldiğini belirten Kıvran, hamurunun da pide hamuru olarak yoğrulmasından dolayı hafif olduğunu belirtti.

Yaklaşık 40 yıldır pidecilik yaptığını o günlerde ilçede 2 olan pide dükkanı sayısı şimdilerde 10’u geçtiğini belirten Kıvran, bu alanda uzman olan kişilerin bu işi yapmalarını arzu ettiklerini sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler