Suriyeli sığınmacı çocuklar Gümüşhane'de

Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli 19 çocuk, Gümüşhane'de eğitim görüyor.Kelkit Tahir Efendi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Gök: "19 çocuk, 2 müfessir ve 1 temizlik görevlisini Kelkit'te misafir ediyoruz" 

Suriyeli sığınmacı çocuklar Gümüşhane'de

Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli 19 çocuk, Gümüşhane'de eğitim görüyor.

Kelkit Tahir Efendi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Gök: "19 çocuk, 2 müfessir ve 1 temizlik görevlisini Kelkit'te misafir ediyoruz"
   
Kelkit Tahir Efendi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Selim Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, ocak ayında Gümüşhane ve Kelkit'ten, Şanlıurfa Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde kalan Suriyeli sığınmacılara 50 bin lira değerinde kıyafet yardımı götürdüklerini belirtti. 
     
Kampta kalan bir aileyi alarak Kelkit ilçesinde misafir etmek istediklerini dile getiren Gök, "Kamp yöneticileri bize çocuk verebileceklerini söyledi. Dernek yönetimi olarak teklifi kabul ettik. İlçemize getirdiğimiz 19 çocuk, 2 müfessir ve 1 temizlik görevlisini, dernek olarak belirlediğimiz bir binada misafir ediyoruz" dedi. 
     
Çocukların Kelkit'te kendi hocaları ile hem dini hem de ilmi eğitim aldıklarını ifade eden Gök, eğitimcileri Muhammed Mazhar Nakşibendi'nin vereceği diploma ile çocukların eğitimlerine Mısır El Ezher Üniversitesi'nde devam edeceklerini söyledi. 
     
Babası Suriye Haseki Müftüsü İbrahim Nakşibendi olan Muhammed Mazhar Nakşibendi ise Suriye'de müderris ve imam-hatip olarak görev yaptığını, Suriye'deki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığındıklarını kaydetti. 
   
Kelkit'e gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını, gerek dernek yönetiminden gerekse yöre halkından büyük yakınlık gördüklerini dile getiren Nakşibendi, kendisinin Suriye'de de çocukların baş hocaları olduğunu, aynı eğitimi Suriye'de olduğu gibi Kelkit'te de verdiğini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel