Suriye'de kan durmuyor: 20 ölü

 Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriye'de Esad'a bağlı ordu birliklerinin bugün çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 20 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.Suriye’nin birçok kentinde muhalifler, Esad rej

Suriye'de kan durmuyor: 20 ölü

 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriye'de Esad'a bağlı ordu birliklerinin bugün çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 20 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Suriye’nin birçok kentinde muhalifler, Esad rejiminin iktidardan çekilmesini talep eden protesto gösterileri düzenlerken Humus, Dera, İdlib ve Hama kentleri başta olmak üzere ülke genelinde ordu birliklerinin sivillere yönelik operasyonları da devam ediyor. Cep telefonu ile çekilerek sosyal paylaşım sitelerine koyulan görüntülerde, iç savaşa sürüklenen Suriye’nin birçok şehrinin tank, havan topları ve taarruz helikopterleri ile yerle bir edildiği ve şehirlerin üzerinde büyük duman bulutlarının oluştuğu görülüyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ise, güvenlik güçlerinin bugünkü operasyonlarında başkent Şam’da 1, Hama'da 8, Halep'te 5, Humus'ta 1, İdlib'de 4 ve Deyru'z-Zor'da ise 1 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel