Sürekli tatbikat yapıyorlar

Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, yaşanabilecek doğal afetlere ve kazalara karşı etkin ve hızlı şekilde müdahale edebilmek amacıyla sürekli tatbikat yapıyor. Bir süre önce Zigana Dağı'nda arama ve kurtarma çalışması yapan ekipler, bu hafta

Sürekli tatbikat yapıyorlar

Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, yaşanabilecek doğal afetlere ve kazalara karşı etkin ve hızlı şekilde müdahale edebilmek amacıyla sürekli tatbikat yapıyor. 

Bir süre önce Zigana Dağı'nda arama ve kurtarma çalışması yapan ekipler, bu hafta da denizde tatbikat yaptı. Deniz afetleri ve boğulmalara karşı yapılan tatbikatta birimde göreve yeni başlayan personel de katıldı. 

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Uğur Serencam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yazın haftada bir, kışın ise 15 günde bir sürekli tatbikat gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Tatbikatları farklı yerler ve konularda yaptıklarını belirten Serencam, ''İlimizde yaşanması muhtemel çığ, heyelan, sel, trafik kazası, boğulma, arazide kaybolma, yangınlar gibi halkın can ve mal kaybı yaşayabileceği olaylara her an etkin müdahale edebilmek için ekiplerimiz sürekli eğitim alıyor. Bu eğitimlerimizi olayların bizzat yaşanabilecek alanlarda gerçekleştiriyoruz. Bir hafta dağda, diğer hafta ise denizde tatbikat yapıyoruz. Tatbikatlarla tecrübeli personelimiz bilgilerini güncellerken, yeni personelimiz ise tecrübe kazanıyor'' dedi. 

Serencam, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı 26 personel bulunduğunu, Trabzon'un yanı sıra ihtiyaç duyulması halinde diğer illerde de görev yaptıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler