Sümela'nın karanlık odaları gün yüzüne çıkıyor

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon turizmin gözbebeği Sümela manastırının esrarengiz odaları gün yüzüne çıkıyor. Konu ile alakalı olarak A Haber’den Ulaş Özdemir’e konuşan TURSAB Bölge Koordinatörü Suat Gürkök, “Sümela hem bölgesel olarak Ülkesel olarak dü

Sümela'nın karanlık odaları gün yüzüne çıkıyor

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon turizmin gözbebeği Sümela manastırının esrarengiz odaları gün yüzüne çıkıyor. Konu ile alakalı olarak A Haber’den Ulaş Özdemir’e konuşan TURSAB Bölge Koordinatörü Suat Gürkök, “Sümela hem bölgesel olarak Ülkesel olarak dünyaya mal olmuş bir yer. Bütün dünya ülkelerinden turist geliyor aynı zamanda kültürel ve tarihsel özelliği yanında doğal kültürü de bir arada yaşıyorsunuz. Doğu Karadenizde turizm başlamasında ve güzel yerlere gelmesinin kaynağı Sümela’dır” dedi.

Konuşmasının devamında Gürkök, “Sümela’ya bir borcumuz var. Sümela’nın yaralarını sarma zamanıdır, ve restorasyonun yapılması lazım. Daha ortaya çıkmayan bir çok odalar var ve bu daha Sümela’nın yarısı. Restorasyon yapılarak hala kapalı olan odalar da açıldıktan sonra Sümela’nın güzelliği bin kat artacak. Bir an önce bu restorasyonun yapılması lazım.  Sümela, 2014 verilerine göre 400 bin ziyaretçiye kapılarını açmıştır Doğu Karadeniz turizminin bugünlere gelmesini sağlayan bir yerdir Sümela Manastırı” ifadelerine yer verildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler