Sümela’nın çehresi değişecek

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sumela Manastırı ile ilgili yapılan restorasyon çalışmalarını değerlendirdi.Vali Öz, “Sümela Manastırı Trabzon için önemli bir turizm destinasyonu. Sumela’de hizmet kalitesinin geliştirilmesi için bir dizi çalışmalar yürütüy

Sümela’nın çehresi değişecek

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sumela Manastırı ile ilgili yapılan restorasyon çalışmalarını değerlendirdi.

Vali Öz, “Sümela Manastırı Trabzon için önemli bir turizm destinasyonu. Sumela’de hizmet kalitesinin geliştirilmesi için bir dizi çalışmalar yürütüyoruz. Restorasyon projesinde son aşamaya gelindi. Kuruldan geçtikten sonra restorasyon ihalesine çıkılacak. Sumela Manastırı’nın bir başka önemli boyutu da Milli Parklar boyutudur. Burada var olan günü birlik tesislerin ve hizmet alanlarının yeniden düzenlenmesi için Valiliğimiz, Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz, Büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyemizle ortak bir çalışma kapsamında oranın komple yeniden inşa edilmesi konusunda bir proje ihalesi yapıldı.

Buranın yapısına uygun daha nitelikli ve kaliteli hizmet verilmesi için girişten itibaren seyir terasına kadar olan bölgeyi yeniden projelendireceğiz. Güzel bir tesisi Sumela’nın hizmet alanlarına kavuşturmuş olacağız. Sumela Trabzon turizmine daha nitelikli hizmet verecek.

Bunun dışında Sumela’de teleferikle ilgili bir çalışma var. Teleferik yapımı proje aşamasında. Proje tamamlandığında yine büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyemizle ortak bir çalışma yürüterek yap-işlet modeliyle ihaleye çıkacağız. Sumela farklı boyutlarıyla Trabzon turizmine hizmet eden bir mekân haline gelecektir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler