Sümela'da aynine ilgi var mı?

Turizm ve Kültür Müdürü İsmail Kansız, “İlk yıl yasak kalktığı için ayine yoğun ilgi vardı. Geçen yıl azaldı. Bu yıl daha da az katılımcı var” dedi.Trabzon’un Maçka İlçesi’nde bulunan Sümela Manastırı’nın 2011 yılında ayine açılmasının üzerinden 2 yıl gib

Sümela'da aynine ilgi var mı?

Turizm ve Kültür Müdürü İsmail Kansız, “İlk yıl yasak kalktığı için ayine yoğun ilgi vardı. Geçen yıl azaldı. Bu yıl daha da az katılımcı var” dedi.

Trabzon’un Maçka İlçesi’nde bulunan Sümela Manastırı’nın 2011 yılında ayine açılmasının üzerinden 2 yıl gibi bir zaman geçmesine karşın ilgi beklenenin altına düşmeye başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, ayin için izin verilen ilk yıldan bugüne kadar katılımda bir düşüş yaşandığını belirterek, “Şu an itibariyle ayin için ilk yıldaki ilgi yok diyebiliriz. İlk yıl ayine izin verildiği için büyük ilgi olmuştu, ancak bu olay daha sonra sıradanlaşınca ilgi de azalmaya başladı” dedi. Özellikle Yunanistan’daki ekonomik krizin ayine olan ilgideki düşüşte büyük rol oynadığını söyleyen Kansız, “Artık bu olayın da olağanüstü bir tarafının kalmaması da bir başka etken” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel