Sümela Manastırı restore edilecek

Sümela’nın restorasyon çalışması için 410 bin TL’lik restorasyon ihalesi gerçekleşirken, konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, restorasyon çalışması doğrultusunda Sümela’nın iç ve dış çevre düzenlemesinin yapı

Sümela Manastırı restore edilecek

Sümela’nın restorasyon çalışması için 410 bin TL’lik restorasyon ihalesi gerçekleşirken, konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, restorasyon çalışması doğrultusunda Sümela’nın iç ve dış çevre düzenlemesinin yapılacağını söyledi.

Sümela Manastırı'nın UNESCO tarafından kültür mirasına aday listede yer almasını hatırlatan Kansız, “Sümela Manastırı'nın geçtiğimiz yıllardan bu yana restorasyan çalışmalarıyla ilgili proje bu yıl bitirilmek üzere ve daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından gönderilen ödeneklerle beraber restorasyon projesi hayata geçirilmiş olacak. Dünya UNESCO tarafından kültür mirasının aday listesinde yer alan Sümela sadece ilimizin değil bölgemizin ve ülkemizin önemli kültür varlıkları içersinde yer almaktadır.

Şu anda 410 bin TL’lik ihaleyi gerçekleştirdik. Bu ihale neticesinde restorasyon projeleri tamamlanmış olacak. Bakanlığımız ve kültür varlıkları koruma kurulu tarafından projeler onaylandıktan sonra il özel idaresinde şu anda bloke durumunda olan yeterli miktarda ödeneğimiz bulunuyor. Bu ödenekle Sümela’nın içini, dışını hem de çevresel düzenlemelerini tamamlamış olacağız” dedi.

HER YIL ONARIMA TABİ TUTULUYOR
Sümela’nın coğrafi özellikleri bakımında zor bir bölgede bulunduğunu hatırlatan Kansız, ”Sümela Manastırı konum itibariyle coğrafyanın en zor şartları taşıdığı bölgede bulunuyor. Ağır kış şartlarında yer alan bölgede buna rağmen hükümetimiz ve bakanlığımız tarafından önemli bir kültür varlığı olarak her yıl onarım çalışmasına tabi tutuluyor. Yerli yabancı turistlerin yanı sıra dünya kültür mirasında ayakta kalan önemli bir kültür varlığı olarak devam ettirmesi hususunda çok öncelikli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz “ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel