Sümela Ayini sönük geçecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Karadeniz Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, 15 Ağustos’ta Sümela Manastırı’nda Meryemana'nın vefatının yıldönümü nedeniyle bir ayin düzenleneceğini belirterek “Geçtiğimiz yıl ayin için yaklaşık 2 bin kiş

Sümela Ayini sönük geçecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Karadeniz Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, 15 Ağustos’ta Sümela Manastırı’nda Meryemana'nın vefatının yıldönümü nedeniyle bir ayin düzenleneceğini belirterek “Geçtiğimiz yıl ayin için yaklaşık 2 bin kişi Trabzon’a gelmişti; bu yıl 3-5 bin turist bekliyorduk ancak Yunanistan’da ve dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle geçtiğimiz yıl ki rakamlara ancak ulaşılabilecek” dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren Gürkök, bu hafta içinde ayin nedeniyle Trabzon Valiliği’nde bir toplantı gerçekleştireceklerini hatırlatarak “İstanbul Fener Rum Patrikliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurarak, Meryemana'nın vefatının yıldönümü nedeniyle, Trabzon'un Maçka İlçesi'ndeki tarihi Sümela Manastırı'nda 15 Ağustos'da ayin düzenlemek için izin istemişti. Başvuruyu değerlendiren Turizm ve Kültür Bakanlığı, Sümela Manastırı'nda Ağustos ayınının ikinci haftasında ayin düzenlenebileceğini bildirdi. Bilindiği gibi geçen yıl 15 Ağustos'ta da Sümela Manastırı'nda ayin düzenlenmişti. Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da katıldığı ayinde 500 kişi manastıra alınmış, yaklaşık 1000 kişi de ayini, manastırın alt tarafına kurulan dev ekrandan ayini izlemişti. Şehrimiz için bir turizm hareketliliği oluşmuştu. Bu yıl ki öngörümüz 3-5 bin turistin Trabzon’a geleceğiydi. Ancak gerek Yunanistan gerekse Avrupa’daki ekonomik kriz bu öngörümüzü boşa çıkardı. Bu yıl geçen yıl ki rakamlara ancak ulaşılabileceğini umuyoruz. Yunanistan, Rusya ve Gürcistan’dan deniz, hava ve karayoluyla şehrimize gelecek yaklaşık 2 bin turistin, 23-30 Temmuz 2011 tarihlerinde şehrimizde düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları sonrası Trabzon’a önemli bir girdi sağlayacağını düşünüyoruz. Temennimiz sorunsuz şekilde tıp ki geçen yıl olduğu gibi bu ayinin tamamlanmasıdır” dedi.

Suat Gürkök, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un ayin için Trabzon’a gelip gelmeyeceği konusunda ise henüz kendilerine bir bilgi ulaşmadığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel