Sulara çok sayıda alabalık bırakıldı

Artvin'in Arhavi ilçesinde bulunan Çifteköprü ve Kamilet vadisindeki sulara çok sayıda yavru alabalık bırakıldı.Orman içi su kaynaklarındaki tahrip olan doğal alabalık popülasyonlarının optimum dizeye ulaştırılması, sportif balık avcılığının geliştirilmes

Sulara çok sayıda alabalık bırakıldı

Artvin'in Arhavi ilçesinde bulunan Çifteköprü ve Kamilet vadisindeki sulara çok sayıda yavru alabalık bırakıldı.

Orman içi su kaynaklarındaki tahrip olan doğal alabalık popülasyonlarının optimum dizeye ulaştırılması, sportif balık avcılığının geliştirilmesi ve orman köylüsünün sosyo-ekonomik yönden kalkındırılması amacıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ‘Doğal alabalık üretilmesi ve orman içi suların balıklandırılması projesi' kapsamında Arhavi Çifteköprü ve Kamilet vadisinde yavru alabalıklar doğaya bırakıldı.

Proje kapsamında daha önce Kamilet vadisinden alınan anaç balıkların yavru üretimi yapıldıktan sonra, elde edilen yavrular yine aynı vadi üzerindeki durgun sulara bırakıldı. Arhavi Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Başkan Yardımcısı Namık Köseoğlu, Artvin Şube Müdürü Faruk Bucak, Turizm Derneği Başkanı Refik Lakerta ve köy halkı, yavru balıkların doğaya salınmaları sırasında bölgede hazır bulundular.

Proje kapsamında 2006 yılında başta Karadeniz bölgesi olmak üzere Trabzon, Gümüşhane, Ardahan, Artvin, Tunceli, Giresun, Bolu, Sinop, Rize illerinde bulunan dere ve göllerden anaç balıklar yakalanarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonuna getirilerek üretime başlanmıştır. 2013 yılı içerisinde istasyonda üretimi yapılan 3 milyon adet yavru alabalığın salımı gerçekleştiriliyor.

Öte yandan, yetkililer Artvin'e bırakılan yavru balık sayısının 669 bin adet olduğunu belirttiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel