Sporla hayata döndürecek

  Amisos Hotel’de düzenlenen tanıtıma Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal, OKA Uzmanı Mehmet Emin Yiğitbaşı, Samsun Görme Engelliler Spor Kulü

Sporla hayata döndürecek

 

 

Amisos Hotel’de düzenlenen tanıtıma Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal, OKA Uzmanı Mehmet Emin Yiğitbaşı, Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı İsmail Hakkı Karaca, Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit ve Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı İsmail Hakkı Karaca, “Görme engelli sporcularımızın her geçen gün sayısı daha artmakta ve biz bu sayıdan memnunuz. Çünkü engelli sporu yapan bütün arkadaşlarımızın özgüveni her geçen gün daha fazla artmakta ve bu özgüven kazanma sayesinde toplumla kaynaşması daha güzel oluyor. Biz de bu konuda yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı mutluyuz. OKA İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında yürütülen projemizdeki genel hedefimiz, görme engellilerin spor yoluyla yeteneklerini geliştirmek, sosyal yaşamlarında sporun vazgeçilmez bir etkinlik biçimi olmasını sağlamak, spor yapabilmelerini olanaklı hale getirmektir. Haziran ayı içerisinde 7-20 yaş arası, 30 görme engelli çocuk ve gence yönelik düzenlenecek eğitim kampında görme engelli spor dalları olan judo, futsal B1-B2-B3, goalbaal, atletizm, halter, yüzme, bisiklet ve satranç tanıtılarak temel bilgiler verilecektir. Aynı zamanda görme engellilerin kullandığı bilgisayar yazılımlarının tanıtılmasına ve sosyal yaşamlarında gerekli olan bağımsız yaşam becerilerini geliştirmeye yönelik üç dönem halinde birer haftalık eğitimler verilecek” dedi.

 

OKA’nın çalışma faaliyetleri hakkında bilgiler veren OKA Uzmanı Mehmet Emin Yiğitbaşı, “Sporla Topluma Katılalım Projesi, OKA’nın proje uzmanları tarafından 117 proje arasından seçildi. Bu projenin yüzde 83’ünü OKA karşılayacak, geri kalan yüzde 17’si de Samsun Görme Engelliler Kulübü ve ortakları tarafından karşılanacak” diye konuştu.

Bu projenin OKA’nın görme engelliler adına desteklediği ilk proje olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy, “Bu tür projelerin hayata geçmesi bizleri heyecanlandırıyor. OKA’nın görme engelliler adına desteklediği ilk projedir. Biz de ‘Sporda Engelleri Kaldırıyoruz’ diye bir proje başlattık. Biz de aynı şekilde sadece görme engelliler değil ama görme engelliler biraz ön planda olarak tüm engelli gruplarının spor yapmalarını sağlamak için yaptığımız projedir. Bu projede engelli kardeşlerimizi evlerinden spor tesislerine ve spor tesislerinden de evlerine bırakıyoruz. Bunun yanında da yetenekleri olan sporculara da malzeme yardımında bulunuyoruz. Hatta 81 ilde bu projemiz Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından örnek proje gösterildi” şeklinde konuştu.

Engellilerin kendine güvenen ve güven duyan bir noktada olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, “Bu projenin özellikle ismi benim dikkatimi çekti. Önceden bizim projelerimizde hep ‘Engellileri Topluma Katalım’, ‘Engellileri Spora Kazandıralım’, ‘Engellileri Eğitime Katalım’ gibiydi. Ama bu projede ‘Sporla Topluma Katılalım’ yani artık ‘sorumluluk bizde, hedef bizde, biz istiyoruz, biz de bu toplumun üyesiyiz’ diye açık ve net bir mesaj olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Samsun’da engelliler ile ilgili ciddi çalışmaların olduğunun altını çizen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal şunları söyledi: “Engelliler ile ilgili tüm alanlarda müdahil oluyoruz. Dolayısıyla bu tip çalışmalar bizi heyecanlandırıyor. Samsun’da son yıllarda engelliler ile ilgili çalışmalarda ciddi ilerlemeler var. Samsun’da kurumsal anlamda bakım hizmeti verdiğimiz engelli sayımız şu anda 400’ü geçmiş durumda. Samsun’da 9 bin 126 engelli yakınına evde bakım ücreti olarak aylık 630 TL net ödeme yapıyoruz.”

Konuşmaların ardından Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı İsmail Hakkı Karaca, projeye katkı verenlere plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler