Sonunda seslerini duyurdular!

Ordu’nun Ünye ilçesi Pelitliyatak beldesi Yeşilyurt Mahallesi’nden her gün 4 km çamurlu yolu yürüyerek okuluna gitmeye çalışan ve yetkililerden servis isteyen öğrenciler, mutlu sona ulaştı. Okullarına servisle gitmeye başlayan öğrencilerin mutluluğu gözle

Sonunda seslerini duyurdular!

Ordu’nun Ünye ilçesi Pelitliyatak beldesi Yeşilyurt Mahallesi’nden her gün 4 km çamurlu yolu yürüyerek okuluna gitmeye çalışan ve yetkililerden servis isteyen öğrenciler, mutlu sona ulaştı. Okullarına servisle gitmeye başlayan öğrencilerin mutluluğu gözlerine yansıdı.

1993 senesinde açılan ve imkansızlıklar nedeniyle bakımı yapılamayan Pelitliyatak Beldesi Yeşilyurt Mahallesi yolu, öğrencilerin kabusu olmuştu. Veliler çocuklarının üzerlerinin ıslanması, kirlenmesi ve yolda önlerine çıkan yabani hayvanlara karşı savunmasız kalmasından dert yakınıyordu. Yaşları 8 ile 14 arasında değişen 20 öğrencinin, sabah erken saatte uyanarak yağmur çamur dinlemeden her gün toplam 4 kilometrelik yolu yürümesine yetkililer duyarsız kalmadı. Ekim ayında çıkan haberler sonucu harekete geçen yetkililer, bu mağduriyetin önüne geçerek Yeşilyurt Mahallesi’ndeki öğrencilere servis tahsis etti.

“Biz yürümek istemiyoruz, servis istiyoruz” diyen ve yetkililere seslenen minik öğrenciler amaçlarına ulaştığı için çok mutlu. Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler, 1 aydır servisle gidip geldiklerini belirterek, “Bize bu servisi veren yetkililere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

BELEDİYE, KAYMAKAMLIK VE VALİLİK İŞBİRLİĞİ

Yaşanan süreci değerlendiren Pelitliyatak Belediyesi Başkanı Kadir Gümüş, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Öncelikle eski bakanımıza, Valilik makamına, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Kaymakamlığa ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Şu anda servisimiz tamamen taşınması prosedüre uygun olan güzergahlar belirledik. Elimizden geldiğince yollarımızı düzgün ve açık tutmaya çalışıyoruz. 11 adet servisimiz saatinde gelip gidiyor. Belediye, Kaymakamlık ve Valilik olarak üçlü işbirliği içinde bu sevisi gerçekleştirdik, devamını getirmek için mücadele veriyoruz. İnşallah gelecek yıl büyükşehirle beraber bu sorun çözülmüş olacak ve çocuklarımızda rahata kavuşmuş olacak” diye konuştu.

20140116aw000892_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel