Son kalaycılar...

Bir zamanların en gözde mesleği olan kalaycılık, gelişen teknoloji, insanların taleplerinin değişmesi ve farklı alternatiflerin oluşması nedeniyle yok oluyor.Samsun’da 43 yıldır kalaycılık yapan 53 yaşındaki Muzaffer Usta, teknolojinin gelişmesi ve bakır

Son kalaycılar...

Bir zamanların en gözde mesleği olan kalaycılık, gelişen teknoloji, insanların taleplerinin değişmesi ve farklı alternatiflerin oluşması nedeniyle yok oluyor.

Samsun’da 43 yıldır kalaycılık yapan 53 yaşındaki Muzaffer Usta, teknolojinin gelişmesi ve bakır kullanımının azalmasıyla işlerinin durma noktasına geldiğini söyledi. Usta, “Samsun'da yıllar önce 50 kalaycı dükkanı vardı, şimdilerde ise bu sayı 3’e düştü” dedi.

Kalaycılık mesleğinin tarihe karıştığını belirten Muzaffer Usta, 35 senedir Sanat Sokağı’nda kalaycılık yaptığını ifade ederek, “İlk bu işe başladığımda bu işler çok güzeldi. Bakırcılık öldü, tarihe karıştı. Eskiden biz bir dükkanda 3 kişi çalışırken, bugün ise ben burada tek çalışıyorum eve yarı aç, yarı tok gidiyorum. Günde bazen 1-2 iş geliyor, bazen ise haftada hiç iş gelmiyor. Genelde yaşlı insanlar ve bakırı sevenler bize iş getiriyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel