Sokaklarda kimsesiz olmayan kent: Trabzon

     Trabzon Valisi Recep Kızılcık, yaptığı açıklamada, özellikle geleceğin teminatı gençlerin yetiştirilmesi noktasında herkesin duyarlı olması gerektiğini ifade etti.     Bu noktada Valilik olarak üzerlerine düşen bütün görevleri yerine getirmeye çalışt

Sokaklarda kimsesiz olmayan kent: Trabzon


     Trabzon Valisi Recep Kızılcık, yaptığı açıklamada, özellikle geleceğin teminatı gençlerin yetiştirilmesi noktasında herkesin duyarlı olması gerektiğini ifade etti.
     Bu noktada Valilik olarak üzerlerine düşen bütün görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını dile getiren Vali Kızılcık, ''Sosyal devlet olmanın gereği olarak ilimizde vatandaşlarımıza önemli destekler sağlamaktayız'' dedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 125 çocuğun barındırıldığını bildiren Vali Kızılcık, ''Yapılan titiz çalışmalar sonucunda ilimizde, sokakta yaşayan çocuk, yetişkin ve yaşlı vatandaş bulunmamaktadır. 2011 yılında sosyal ve ekonomik destek adı altında muhtaç vatandaşlarımıza 1 milyon 499 bin 770 lira nakdi yardım yapılmıştır. Ağır özürlüsüne evde bakan ailelere de toplam 17 milyon 606 bin 400 lira nakdi yardım yapıldı'' dedi.
    
''Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi''
    
     Vali Kızılcık, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nce ''Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı'' projesinin olumlu bir şekilde devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
     ''İlimizde risk altında olduğu düşünülen, olumsuz şartlarla karşı karşıya kalan çocukların, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik, bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını da içeren bir proje yürütüyoruz. Projeyle mesleki eğitim verilerek çocukların istihdam edilmelerinin sağlanması ve böylece topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılmasını hedefliyoruz. Projeye katılan çocuklara sosyal aktiviteler düzenlenerek boş zamanlarının etkili ve verimli şekilde geçmesi sağlanıyor. Böylelikle olumsuz şartlarda kazanılan davranışların yerine olumlu ortamlarda daha sağlıklı ve uyumlu davranışların pekiştirilmesi sağlanmış oluyor.''
     Kızılcık, proje kapsamında 16-18 yaş grubunda bulunan 8 erkek ve 2 kız olmak üzere toplam 10 çocuğa 'aşçı çıraklığı' kursu verildiğini, kurstan mezun olan bütün çocukların işe yerleştirildiğini söyledi.
     Vali Kızılcık, bundan sonra da meslek edindirme kurslarının süreceğini, kurslardan mezun olanlara da iş imkanı sağlanacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler