Sokak hayvanları insanlar kadar duygusal

Ordu Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Erkut Şenseda, sokak hayvanlarının insanlar kadar duygusal olduğunu söyledi.Veteriner Hekim Şenseda, “Bugün hayvanları koruma günü. Biz de elimizden geldiğince barınağımızda köpekleri

Sokak hayvanları insanlar kadar duygusal

Ordu Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Erkut Şenseda, sokak hayvanlarının insanlar kadar duygusal olduğunu söyledi.
Veteriner Hekim Şenseda, “Bugün hayvanları koruma günü. Biz de elimizden geldiğince barınağımızda köpeklerimize en iyi şekilde bakmaya çalışıyoruz” dedi.
“Barınağımızda köpeklerimizi en iyi şekilde bakmaktayız” diyen Şenseda, “Köpeklerimizin bakımını çok iyi şekilde yapıyoruz. Yiyecekleri, temizlikleri sağlıkları kontrol edilmektedir. Onlara hizmet etmekten mutluyuz” diye konuştu.
Hayvanların insanlar kadar duygusal olduğuna vurgu yapan veteriner hekim Şenseda, “Sokak hayvanlarımız insanlar kadar duygusallar. Bu nedenle onları sokağa terk etmemeye dikkat edelim. Mümkün olduğunca barınaklarda yer vermeye çalışalım. Hayvan severlerimizi hayvan sahiplenme konusunda destekliyoruz ve özellikle barınağımıza gelmelerini, buradaki sahipsiz hayvanları sahiplenmeleri bizi memnun edecektir” şeklinde konuştu.

Barınağa köpek teslim etmeye gelen İskender Zeri ise, “Bunlarda bir can, gözleri görüyor, koku alıyorlar. Çocukları aç kalınca çocuklarını emziriyorlar. İnsan kendi çocuklarını sokağa bırakabilirler mi? Lütfen insanlar hayvanları sokaklara bırakmasınlar. Bizim gönlümüz dışarıya bırakmaya razı olmadı. Onun için belediyemizin barınağına getirdik. Bu hayvanlarımıza da yazık günahtır. İnsanlarımızı hayvanlar konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel