Şoförler Odası Başkanı'ndan Vali Öz'e ziyaret

Trabzon Şoförler Odası Başkanı Turan Altıntaş  Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e  hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.KURALLARIN KONULMASI ŞOFÖR ESNAFI İÇİN BİR  TEMİNAT, DEVLETİN DENETİM GÖREVİNİ YAPMASI İÇİN DE ÖNEMLİ BİR FONKSİYONDURZiyarette bir konuşma y

Şoförler Odası Başkanı'ndan Vali Öz'e ziyaret

Trabzon Şoförler Odası Başkanı Turan Altıntaş  Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e  hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

KURALLARIN KONULMASI ŞOFÖR ESNAFI İÇİN BİR  TEMİNAT, DEVLETİN DENETİM GÖREVİNİ YAPMASI İÇİN DE ÖNEMLİ BİR FONKSİYONDUR

Ziyarette bir konuşma yapan Vali Öz, “Esnaflarımız hem ekonomik anlamda hem de hizmet açısından toplumda çok önemli yere sahip olan meslek gruplarıdır. Şoför esnafı da bu anlamda toplumun önemli bir yükünü çeken ve önemli hizmetler gören bir sektörü temsil etmektedirler. Devletimiz mesleğe belli kurallar getirmek ve standartlara bağlama konusunda önemli düzenlemeler yapmıştır. İlk bakışta bu düzenlemeler sizlere çok fazla bürokratik işlem, denetim ve katı kurallar gibi gözükebilir. Ancak konulan kurallar, standartlar hem bizim hem de hizmet etiğimiz kesimin can ve mal güvenliği için konulmuştur’’ dedi.    

dsc_1742.jpg

İNSANLARIN CANINI VE MALINI TAŞIYARAK YAPMIŞ OLDUĞUMUZ BU HİZMET ÇOK HASSAS BİR KONUMA SAHİPTİR

Yapılan hizmetin çok hassas bir konuma sahip olduğunu ifade eden Vali Öz, “Bu hizmet icra edilirken belli kuralları, teknik şartları ve yetki belgesi alabilmek için belli standart gerekliliği olan bir hususa sahiptir. Bu anlamda önemli mesafeler alındı ve önemli düzenlemeler yapıldı. İhtiyaç olunduğu sürece de sık sık ilgili kanun ve yönetmenliklerde değişiklikler yapılmaktadır. Odalarımızda bu anlamda önemli fonksiyonlar icra etmektedirler. Meslek dayanışması, meslek kurallarının uygulanması, denetimler ve  standartların oturtulması  için kayıttan, tescilden ve denetimden pek çok mekanizmada, Ulaştırma Bölge Müdürlüğümüz, Emniyetimiz, Jandarmamız, Devletimiz, Karayollarımız ve diğer denetim birimlerimiz ile birlikte oda olarak bir yönüyle kamu görevi yapıyoruz.

Bundan dolayı odalarımızın bu çalışmalarını ve kurumsallaşmalarını çok önemsiyor ve odalarımızı devletin denetim yönlendirme ve vatandaşın can ve mal emniyetini sağlama görevinin bir farklı mekanizması olarak görüyoruz. Odalarımız tek boyutuyla üyelerinin menfaati için çalışan bir yapıda değil, karşılıklı sorumluluk anlayışıyla çalışan bir yapıdadır. Bundan sonrada bu süreci ihtiyaçlarımızı, eksiklerimizi görerek mantık çerçevesinde güzel çalışmaları ve güzel hizmetleri birlikte devam ettireceğimize inanıyorum” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel