Sochi'nin potansiyeli Karadeniz'e olumlu yansır

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dimitry Talanov’u makamında kabul etti.  Yaklaşık iki hafta önce beraberindeki Türk işadamları ile Sochi’ye bir ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlatan Vali Öz, “Bu gezide kış turizmi,

Sochi'nin potansiyeli Karadeniz'e olumlu yansır
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dimitry Talanov’u makamında kabul etti. 
 
Yaklaşık iki hafta önce beraberindeki Türk işadamları ile Sochi’ye bir ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlatan Vali Öz, “Bu gezide kış turizmi, alternatif turizm ve diğer alanlarda işadamlarımız, üniversitelerimiz ve sanayi odalarımız arasında somut görüşmeler oldu. Geçmişten gelen ortak bağ ve işbirliği, iki ülkenin gelecekte daha güzel işbirliklerini gerçekleştireceklerini gösteriyor. Sochi’nin turizm potansiyelindeki yükselişi Karadeniz havzasını olumlu etkileyecektir” dedi.
 
2014 yılının hem bölgemiz hem dünya için barış ve huzur dolu bir yıl olmasını dileyen Vali Öz, “2014 yılının Türkiye-Rusya ilişkilerinde verimli bir yıl olmasını ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
 
2013 yılının Türkiye-Rusya ilişkilerinde başarılı sonuçlar doğurduğunu ifade eden Rus Konsolos Talanov ise, Trabzon’da geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen iş forumunun da bu ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynadığını söyledi. Talanov, “Türk ve Rus işadamlarının birbirlerine olan yakın ilgisini görüyoruz. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği üyelerinin Rusya’ya olan ziyaretlerini biliyoruz. Bu ziyaretler Türkiye-Rusya arasındaki ekonomik ilişkiler açısından çok önemlidir” ifadelerini kullandı.
 
Vali Öz başkanlığındaki heyetin Sochi’ye yaptığı ziyaretin çok önemli olduğunu belirten Başkonsolos Talanov, “Bu ziyaret iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirecektir. Ziyaretler vesilesiyle yapılan tüm görüşmelerin olumlu sonuçlarını 2014 yılında göreceğimize inanıyorum” diye konuştu. 2014 yılının yaz ayında mutlaka yine bir iş formunu düzenlenmesi gerektiğine vurgu yapan Başkonsolos, “Şu anda iyi bir hareketlenme var. 2013 yılı iki ülke arasındaki ilişkiler için başarılı bir yıl oldu. 2014 yılının da pozitif geçmesini istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel