Slovenya Büyükelçisi Trabzon'da

Slovenya Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.  Ziyaretin iki dost ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine vesile olacağını ifade eden Vali Kızılcık, “Slovenya Ankara Büyükelçisi ve Fahri konsolo

Slovenya Büyükelçisi Trabzon'da
Slovenya Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti. 
 
Ziyaretin iki dost ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine vesile olacağını ifade eden Vali Kızılcık, “Slovenya Ankara Büyükelçisi ve Fahri konsolosun ziyaretleri bizi memnun etmiştir. Ziyaretin iki dost ülke arasındaki ilişkileri geliştireceğine inanıyorum. Özellikle ticaret alanında ve diğer alanlarda daha fazla işbirliği yapacağımıza inancım tamdır” dedi.
 
Slovenya Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec ise, Trabzon’da olmaktan son derece memnun olduklarını belirterek, Trabzon’la birlikte Türkiye’de toplam 7 fahri konsoloslukları olduğunu söyledi. Büyükelçi Jazbec, iki ülke arasındaki var olan ticari ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini belirterek şöyle konuştu: "Bunu geliştirmek için geçen yıllarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Meclis Başkanı ülkemizi ziyaret etti. Aynı şekilde kendi ülkemizin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı da Türkiye’yi ziyaret ederek ilişkilerimizin üst noktalara çıkarılması için adım attı. İki ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonra hem sosyal hem kültürel, hem de ticari ve diplomatik anlamda geliştirmesi için yoğun bir gayret gösteriyoruz.” 
 
Görüşmelerin ardından Büyükelçi Jazbec, kendi kaleme aldığı kitabı Vali Kızılcık’a hediye etti. Kızılcık da, Büyükelçiye Trabzon’a özgü gümüş telkari işlemeli kahve fincan takımı hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler