Şıpsevdi çevreci olmaz!

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, "çevrenin sadece popüler, bir anlık şıpsevdiden kaynaklanan geçici bir heves değil, alınan her kararda, yaşamın her safhasında gelecek nesillerin devamı açısından bir sorumluluk olduğunu" söyledi.Vali Kızılcık, Akçaabat Anad

Şıpsevdi çevreci olmaz!

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, "çevrenin sadece popüler, bir anlık şıpsevdiden kaynaklanan geçici bir heves değil, alınan her kararda, yaşamın her safhasında gelecek nesillerin devamı açısından bir sorumluluk olduğunu" söyledi.

Vali Kızılcık, Akçaabat Anadolu Turizm Otelcilik ve Uygulama Otelinin toplantı salonunda düzenlenen Ulusal Genç TEMA Başkanlar Toplantısının açılış töreninde yaptığı konuşmada, TEMA Vakfı'nın dünyadaki gelişmeleri takip ettiğini belirterek, ''TEMA bu takipleri sayesinde başarılı bir kurum haline gelmiştir. 1992 yılında kurulan TEMA'nın bugün başarılı çalışmalara imza attığını görmekten mutluluk duyuyorum'' dedi.
     Her şeyi tüketmenin insanlık tabiatına aykırı olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, ''Çünkü bu gezegen, sonsuz bir şekilde kaynaklarının tüketilmesini kaldırabilecek ekosisteme sahip değildir. Bu nedenle bizim, bize bırakılan mirasa sahip çıkmamız, aslında gelecek nesillere olan borcumuzun bir gereğidir. Bizlere emanet edilen bu ekosisteme gelecek nesillerin de ihtiyacı olduğunu bilerek kullanmalı ve çocuklarımıza emanet edebilmemiz için bu emanete saygılı davranmalıyız'' diye konuştu.
     Vali Kızılcık, TEMA ile birlikte Türkiye'de erozyonla mücadele ve çevre bilincinin oluşmaya başladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     ''Sivil toplumun haklarının gelişmesiyle, illere kadar örgütlenmesi ve doğru bilimsel politikaların izlenmesiyle ilköğretim çağına kadar inilerek bugün Minik TEMA, Genç TEMA örgütlenmesiyle çok doğru bir strateji belirlenmiştir. Çevre sadece popüler, bir anlık şıpsevdiden kaynaklanan geçici bir heves değil, aldığımız her kararda, yaşamın her safhasında gelecek nesillerin devamı açısından bir sorumluluktur.''
    
     -''TEMA VAKFI HİÇBİR ZAMAN ENERJİ ÜRETİMİNE KARŞI DEĞİL''-
    
     TEMA Vakfı Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Doğan, TEMA Vakfı'nın hiçbir zaman enerji üretimine karşı olmadığını söyledi.
     Doğan, HES'lere olan tavırlarının hiçbir zaman karşıymış gibi algılanmaması gerektiğini belirterek, ''Bizim HES'lere olan tavrımız, bu gibi havzaların bütünüyle ele alınması yönündedir. Havzanın bulunduğu alandaki ekosistemin tamamının ele alınmasından yanayız'' dedi.
     Konuşmaların ardından Doğan, Vali Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'e desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi. Ulusal Genç TEMA Başkanlar Toplantısı iki gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler