Sinop'ta presli katliam!

Sinop'un Türkeli İlçesi'ne bağlı Güzelkent Beldesi'nde, sahipli ve sahipsiz 15 köpek zehirlenerek öldürüldü.ŞEHİR ÇÖPLÜĞÜNE ATILDIOlay geçen pazertesi günü Türkeli İlçesi'ne bağlı Güzelkent Beldesi'nde meydana geldi. Zehirli yiyecek verilen sahipli ve sah

Sinop'ta presli katliam!


Sinop'un Türkeli İlçesi'ne bağlı Güzelkent Beldesi'nde, sahipli ve sahipsiz 15 köpek zehirlenerek öldürüldü.
ŞEHİR ÇÖPLÜĞÜNE ATILDI

Olay geçen pazertesi günü Türkeli İlçesi'ne bağlı Güzelkent Beldesi'nde meydana geldi. Zehirli yiyecek verilen sahipli ve sahipsiz 15 köpek, telef oldu. Köpek ölüleri, Belediye ekipleri tarafından toplanıp önce çöp araçlarına, ardından şehir çöplüğüne atıldı.
HAYVANSEVERLER TEPKİ GÖSTERDİ

Köpeği zehirlenen vatandaşlar ve hayvanseverler duruma tepki gösterdi. 15 köpeğin vahşice katledildiğini söyleyen kendi köpeği de zehirlenen Muhammet Sönmez, "Burada köpekleri katlediyorlar. Cüzdanı ve aşıları dahi olan köpeğimi zehirlediler. Bunu yapanlardan şikayetçiyim. Köpekleri zehirlediler. Belediye de sokak ortasında bulunan bu köpekleri çöp arabasının arkasına atarak aracın hareket eden mekanizmasını çalıştırdılar. Yani köpekler çöp arabasında ezildi. Daha sonra bunları Güzelkent Belediyesi'nin çöplüğüne döktüler. Bunu yapanların cezalarını çekmelerini istiyorum" dedi.

"ÖLDÜRMEDİK, BAYILTTIK"

Köpek katliamı iddialarının yaşandığı Güzelkent Beldesi Belediye Başkanı Bekir Erünsal konuyla ilgili  açıklamalarda bulundu. Köpekleri bayılttıklarını belirten Erünsal: "Burası küçük bir belde. Son dönemlerde çevre köylerden vatandaşlar başıboş köpekleri buraya belediye toplar diye bırakıp gidiyor. Birkaç gün önce başıboş köpek sayısı 80'e ulaştığı yönünde beledeyiye vatandaşlarda dilekçeler geldi. Bazılarında kuduz şüphesi var. Çocuklara saldıranlar oldu. Biz de talepler doğrultusunda her belediyenin yaptığı gibi bayıltıcı ilaçlarla köpekleri bayıltıp ormanlık alanlara bırakacaktık. Bu şekilde 4 köpeği bayılttık. O anda traktör olmadığı için çöp arabasının arkasındaki boş bölüme köpekleri koyduk. Presleme iddiaları yalan. Sadece köpekleri o bölümde taşıdık. Zaten köpekler birkaç saat sonra sağlıklı olarak ormanlık alana bıraktık. Bu en zalimce en acımasızca yapılan bir karalama kampanyasıdır. Görüntülerde sadece köpeklerin çöp arabasına konuluşu var. Presleme olayı insanlığa sığmaz. Böyle birşey nasıl yaparız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel