Şike anıtı kriz çıkardı

 TRABZON Belediye Meclisi’ne şike anıtıyla ilgili tavsiye kararında bulunmak üzere toplanan Kültür ve Spor Komisyonu’nda anıtın ismi üzerinde anlaşma sağlanamaması üzerine kriz çıktı. AK Partili ve CHP’li meclis üyeleri anıtın ismi üzerinde anlaşamadı.  A

Şike anıtı kriz çıkardı

 

TRABZON Belediye Meclisi’ne şike anıtıyla ilgili tavsiye kararında bulunmak üzere toplanan Kültür ve Spor Komisyonu’nda anıtın ismi üzerinde anlaşma sağlanamaması üzerine kriz çıktı. AK Partili ve CHP’li meclis üyeleri anıtın ismi üzerinde anlaşamadı. 
 
AK Partili Üyeler Nasıl Geçirecek?
AK PARTİLİ komisyon üyeleri anıtın isminin “Temiz Futbol ve Adalet” anıtı olmasını isterken, CHP’li komisyon üyesi Mustafa Büyükhellaç anıtın isminin “Şike anıtı” olması gerektiğini savundu. 5 kişilik komisyonda 2 kişi kalan CHP’li üyeler şerh düştü. 
 
CHP, Şike Anıtında Israrcı
CHP’Lİ meclis üyesi Büyükhellaç, “Anıtın ismini “Temiz Futbol ve Adalet Anıtı” olarak belirlemişler. Ben de kendilerine “Gidin bu anıtı TFF’nin bahçesine dikin. Trabzon kamuoyu bizden böyle bir anıt talep etmiyor. Vatandaş şike anıtı istiyor” dedi. 
 
Şike Anıtı Sıkıntı Yaratırmış
AK PARTİLİ komisyon Başkanı Nihat Demir ise, “Bir arkadaşımız anıtın şike anıtı olmasını istiyor. Biz de şike anıtının şikeyi Türkiye’nin kabul ettiğini gösterir bir belge olacağını söyledik. ‘Yabancılara karşı sıkıntı yaratır’ dedik” şeklinde konuştu.
 
TRABZON Belediye Meclisi’ne şike anıtıyla ilgili tavsiye kararı vermek üzere toplanan Kültür Çevre Turizm ve Spor Komisyonu’nda anıtın ismi üzerinde anlaşma sağlanamaması üzerine kriz çıktı. Komisyon toplantısında AK Partili ve CHP’li meclis üyelerinin anıtın isminde anlaşamaması üzerine restleştiği öğrenildi. AK Partili komisyon üyelerinin şike anıtı ismini şikeyi Türkiye’nin kabul ettiğini gösterir bir belge olacağı gerekçesiyle kabul etmediği öğrenilirken,  CHP’li komisyon Üyesi CHP’li Mustafa Büyükhellaç’ın ise anıtın isminin ‘Temiz futbol ve Adalet Anıtı’ olmasına itiraz edip açık olarak ‘şike anıtı’ yazılmasını istediği kaydedildi. Komisyonda yaşanan bütün bu gelişmeler üzerine dün belediye meclis gündemine gelen anıt konusunun tekrar gündemde kalmasına karar verildi. 
 
Trabzon kamuoyunun uzun bir süredir tartıştığı ve şehrin uygun bir yerine konulması planlanan şike anıtı konusu dün nihayet Trabzon Belediyesi’nin meclis gündemine geldi. Anıtla ilgili Belediye Kültür Komisyonu’nun tavsiye kararını meclise dün iletmesi beklenirken Kültür Çevre Turizm ve Spor Komisyonu Başkanı Nihat Demir bu maddenin üzerinde biraz daha çalışmak üzere gündemde kalmasını istedi. Bunun üzerine meclis anıt talebinin komisyonda bir müddet daha görüşülmesini oyladı ve kabul etti. 
 
TEMİZ FUTBOL ANITI’NI GİDİN TFF BAHÇESİNE DİKİN
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP’li meclis üyesi ve Kültür Komisyonu Üyesi Mustafa Büyükhellaç komisyonda AK Parti’li üyelerin şike anıtıyla ilgili durumu gündeme getirdiğini belirterek, “Bilindiği üzere şike anıtının yapılmasıyla alakalı madde meclise geldi. Meclis de Kültür Komisyonu’na havale etti. Komisyonda ise şike anıtı diye bir şey görmedim ve buna itiraz ettim. Anıtın ismini ‘Temiz Futbol ve Adalet Anıtı’ olarak belirlemişler. Ben komisyon toplantısında ‘Biz futbolun temiz ya da adaletli oynanmasına karar verecek merci değiliz. Bunu TFF alsın Federasyonun bahçesine diksin. Bizden talep edilen bu değil. Bizim Trabzonsporumuzun hakkı gasp edilmiş, şampiyonluk kupamız gasp edilmiş. Biz bunun iadesi için talepte bulunduk.  Vatandaşların da talepleri bu yönde. Böyle bir anıtın dikilmesine taraftarız. İsminin değiştirilerek temiz futbol ve adalet anıtına karşıyım’ dedim. İsmi temiz futbol olan anıta karşı olduğumu beyan ettim. Biz Trabzonspor’un hakkının gasp edildiğini gösterecek her çabanın ve girişimin içerisinde oluruz. Böyle bir anıtın dikilmesine de taraftarız. Ama AK Partililer şöyle olur böyle olur şeklinde elle tutulmayan bazı gerekçeler gösterdiler. Bizim anıtın isminin şike anıtı olması yönündeki talebimizi kabul etmediler. Belediyeye yapılan başvuruların birçoğunda isim olarak açık olarak şike anıtı talep ediliyor. Ama birileri bu anıtın ismini belediye bünyesinde dönüştürmek istiyor. Ben buna karşı çıktım. Komisyonda da ‘Bize Başbakan kızar’ diyorsanız kendi oylarınızla geçirin benim şerhimi de koyun’ dedim.  Bu yönde karar yazıldı ve şerh düşüldü.  Ondan sonra da meclis gündeminde anıt meselesinin görüşülmesini beklemeye aldılar” şeklinde konuştu.  
 
ŞİKE ANITI ŞİKEYİ TÜRKİYE’NİN  KABUL ETTİĞİNİ GÖSTERİR BELGE OLUR
Kültür Çevre Turizm ve Spor Komisyonu Başkanı Nihat Demir ise anıtın konulmasında mutabık kaldıklarını ancak isminde görüş ayrılıkları ortaya çıktığını ifade ederek, “Bir arkadaşımız bu anıtın üzerine şike anıtı yazılması hususunda ısrar etti. Şike anıtı yazılmasının daha doğru olacağını savundu. Biz de şike anıtının şikeyi Türkiye’nin kabul ettiğini gösterir bir belge olacağını söyledik. Yabancılara karşı şike anıtının sıkıntı yaratacağını ifade ettik. Temiz futbol ve adalet yazmamızın doğru olacağını söyledik. Neticede arkadaşımızın bu itirazının bizim kararımızı engelleyecek bir yönü yoktur. Nihayetinde bir oy var ortada. Kendisinin görüşüdür. Biz şike anıtı olmaz dedik. Sonuç olarak şike anıtı insanlara farklı bir mesaj verebilir iyi irdelemek lazım. Yoruma açık bir mevzu olduğu için net bir karar veremedik.  Tereddütte kaldık. Kararımız kesin değil. Sayın belediye başkanımızın da görüşünü alacağız. Sonuçta bu konuda toplumun genelinin kabul edeceği bir kararı çıkartmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel