Şiddetli yağış geliyor

Meteoroloji Trabzon, Rize ve Artvin için meteorolojiden uyarı

Şiddetli yağış geliyor
Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Giresun çevreleri ile zamanla Trabzon ve Artvin çevrelerinde kuvvetli, Rize ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kuzey ilçelerinde şiddetli (76-100 mm) ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) olması bekleniyor. 

Tahminlere göre, hava sıcaklığı İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege, Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetlice (30-50 km/sa) esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların il genelinde yerel olarak kuvvetli, doğu ilçelerinde yer yer şiddetli ve aşırı olması bekleniyor) 27
Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 29
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
İzmir: Az bulutlu ve açık 33
Adana: Az bulutlu ve açık 34
Antalya: Az bulutlu ve açık 33
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 30
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 40

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel