Sıcaktan bunalan Rize'ye gidiyor

Yurdu kasıp kavuran sıcaklar serinlemek isteyen turistlerin diğer bölgelere kıyasla daha serin olan Karadeniz Bölgesi'ne akın etmesini sağlıyor. Temmuz ayının en sıcak günlerinin yaşandığı şu günlerde Rize’nin yüksek kesimlerinde adeta Bahar Mevsimi sürüy

Sıcaktan bunalan Rize'ye gidiyor

Yurdu kasıp kavuran sıcaklar serinlemek isteyen turistlerin diğer bölgelere kıyasla daha serin olan Karadeniz Bölgesi'ne akın etmesini sağlıyor. Temmuz ayının en sıcak günlerinin yaşandığı şu günlerde Rize’nin yüksek kesimlerinde adeta Bahar Mevsimi sürüyor. Günlük ortalama hava sıcaklığının 17 derece olduğu Doğu Karadeniz Bölgesi’nin yaylaları, Arap turistler başta olmak üzere sıcak ülkelerin turistlerine ev sahipliği yapıyor.


Rize’nin İkizdere İlçesi’nde bulunan Ridos Termal Oteli Sahibi Kasım Ekşi yaptığı açıklamada, “Müşterilerimizin çok büyük bir bölümü Arap turistlerden oluşuyor. İç turist olarak ise özellikle Güneydoğu Bölgemizden misafirlerimiz var. Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır gibi sıcak illerimizde, sıcaklardan bunalan vatandaşlarımız serinlemek için bölgemize geliyor. İlimizde geçtiğimiz gün yüksek kesimlerde kar yağdı. Yudum birçok bölümünde insanlar sıcaklardan dolayı evlerinden çıkmazken biz burada montlarımız olmadan dışarı çıkmıyoruz. Sahilde hava ısısı 29 derece iken yarım saat mesafede bulunduğumuz yerde ısı 17 dereceye düşüyor. Bu imkan her bölgeye nasip olmaz” dedi.


Dinlenmek için İstanbul’dan İkizdere’ye geldiğini belirten yerli turistler ise yaptıkları açıklamada, “İstanbul çok sıcak. Burası ise serin. Serin havada sıcak kaplıca suyuna girme imkanı da buluyoruz. Doğu Karadeniz Bölgesi’ni herkese öneriyoruz” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler