SGK operasyonunda 5 tutuklama

SAMSUN’da jandarmanın Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yönelik gerçekleştirdiği ‘Güven 04’ operasyonunda 60 kişinin emeklilik ve sigorta işlemlerini sahte belge düzenleyerek gerçekleştirdikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 3’ü memur 6 kişiden 5’i tutukl

SGK operasyonunda 5 tutuklama

SAMSUN’da jandarmanın Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yönelik gerçekleştirdiği ‘Güven 04’ operasyonunda 60 kişinin emeklilik ve sigorta işlemlerini sahte belge düzenleyerek gerçekleştirdikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 3’ü memur 6 kişiden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Samsun SGK’da çalışan bazı memurları nda içinde olduğu bir çetenin 60 kişiyi çalışmadıkları halde çalışıyormuş gibi gösterip sağlık karnesi çıkartarak sigortadan yararlanmalarını ve emekli olmalarını sağladıklarını belirledi. Yapılan teknik takibin ardından ‘Güven 04’ kod adlı operasyonun düğmesine basan jandarma, 3 gün önce Samsun, Kütahya, Burdur, Sakarya ve Giresun illerini kapsayan bir operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda 8’i SGK’da memur toplam 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 8’i ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İfadeleri tamamlanan SGK’da görevli 47 yaşındaki Ceyhun G., 39 yaşındaki Cengiz İ., 35 yaşındaki Selahattin Ö. ile çete üyesi 36 yaşındaki Cemil İ., 54 yaşındaki Ali Ö. ve 41 yaşındaki Ramazan G. dün akşam adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 6 şüphelilden Selahattin Ö. 10 bin TL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 5 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler