Sergi kapattı iddiasına jet yanıt

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun “Başbakan’a eleştiri var” gerekçesiyle Hamımizade İhsanbey Kültür Merkezinde, TMMOB Mi­mar­lar Oda­sı, ‘Kent Kül­tür ve De­mok­ra­si For­umu­’ Ho­mur Mi­zah ve Ka­ri­ka­tür Gru­bu üye­le­ri tarafından

Sergi kapattı iddiasına jet yanıt

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun “Başbakan’a eleştiri var” gerekçesiyle Hamımizade İhsanbey Kültür Merkezinde, TMMOB Mi­mar­lar Oda­sı, ‘Kent Kül­tür ve De­mok­ra­si For­umu­’ Ho­mur Mi­zah ve Ka­ri­ka­tür Gru­bu üye­le­ri tarafından açılan  çev­re ko­nu­lu ka­ri­ka­tür­ sergisini gece yarısı toplatması ortalığı karıştırdı

 
Bu iddia üzerine Trabzon Belediyesi tarafından Mimarlar Odası’nın Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde actığı karikatür sergisinin kaldırılması iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.
 
Trabzon Belediyesi konu ile ilgili bugün yazılı bir basın açıklaması yaptı. Başkan yardımcısı Hüseyin Turan imzalı basın bildirisi aynen şöyle
 
Sanatsal bir faaliyete sansür uygulamadık. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nin çalışma prensibine uymayan bir uygulamaya izin veremedik. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nin çalışma prensibi şöyle; Kanunlara karşı herhangi bir cezai işlemle karşılaşmamak için sempozyum, panel, kültür, sanat ile ilgili gösterilerinde etkinliğin alanlarının bizlere iletilmesi gerekmektedir.
 
Bu zamana kadar ki tüm programlarda da uygulamadaki prensip budur. Bu sayede günümüze kadarki süreçte yasal bir sorun çıkmamıştır. Mimarlar Odası tarafından yapılan Kent Kültürü ve Demokrasi forumunun davetiyesinde ve program içeriğinde görüleceği gibi fotoğraf ve karikatür sergisi bulunmamaktadır. Bu münasebetle sempozyumun 1 gün öncesinden akşam saatlerinde Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde asılmış olan bu çalışmaların bugüne kadar uygulamada olan genel prensip çerçevesinde izinsiz olarak konulmasından ötürü kaldırılmasına karar verilmiştir ve eserler sahiplerine takdim edilmiştir. Yapılan işlem Hamamizada İhsanbey Kültür Merkezi’nin işleyişinin rutin bir uygulamasıdır”
 
REZİL OLDUK
 
Karikatür sergisinin kapatılması ile ilgili şaşkına döndüğünü belirten Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Saim Adanur ''biz Trabzon'un demokratlığını, hoşgörüsünü ve kültürünü konuşuyorduk. Ancak hoşgörüsüz bir olay yaşadık. Başkanı yanlış yönlendirdiler ve misafirlere rezil olduk. İmajımız zedelendi. Herkes çok üzüldü karikatürler kaldırıldı. Ben de sergiyi odada açtım. Hiç hoş olmadı. Ben üzüldüm ama en çok bu furuma büyük destek veren, fakat yanlış yönlendirilen Belediye Başkanım adına üzüldüm'' dedi.  
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler